Autós hírek: Acura TSX: A legújabb Acura


Autóhifi Autosport Bemutató Érdekes Formula 1 Haszonjármû Környezetvédelem Menetpróba, teszt Motorkerékpár Rally Rendezvény/kiállítás Rendõrségi hírek Rövid hírek Technika Traffipax-hírek Tuning Útinfó Vissza


'Az erõteljes megjelenésû és nagy teljesítményû új TSX hatalmasat harapott a Nagy Almából,' mondta Dick Colliver, az értékesítési elnökhelyettes. Amellett, hogy teljesítménye jobb lett, a 2009-es TSX kevesebbet fogyaszt, kisebb az emissziója, gazdagabb a biztonsági felszereltsége és több modern technológia található benne, mint korábban bármikor.'
 
[2]A 2,4 literes, DOHC, soros, négyhengeres VTEC-motor 201 lóerõs teljesítménye szélesebb fordulatszám-tartományban áll rendelkezésre. A nagyobb nyomaték mellett a 2,4 literes erõforrás tisztább üzemû is, megfelel az EPA kettes fokozat, 5-ös osztály és a CARB ULEV II, ultra alacsony emissziójú jármûvekre vonatkozó szabványoknak.
 
A friss, dinamikus formatervet és a merész, különleges Acura-hûtõmaszkot ötvözõ 2009-es TSX egyedibb megjelenésû és sportosabb is. Mivel hosszabb és szélesebb lett, valamint nyomtávja és tengelytávja is nagyobb lett, az új TSX utastere tágasabb. A teljesen független elsõ és hátsó felfüggesztés, illetve a kétfokozatú lengéscsillapítók agilisabb úttartást garantálnak.
 
A TSX szériafelszereltsége nagyon gazdag; a csomagba tartozik többek között az üveg napfénytetõ, a kétzónás klímaberendezés, a bõrülések, az elektromos ablakok és tükrök, a központi ajtózár, a prémium minõségû, héthangszórós hangrendszer (CD-lejátszóval, AM/FM és XM® rádióval), a Bluetooth® HandsFreeLink® és USB port, valamint az AUX jack dugaljzat zenei eszközhöz.
 
[1]A megrendelhetõ Technológia csomagban a legmodernebb elektronikai eszközök, többek között AcuraLink mûholdas navigációs rendszer, Acura navigációs rendszer beszédvezérléssel, AcuraLink valós idejû forgalmi információk, dinamikus útvonalkeresésTM és AcuraLink idõjárás jelentés is megtalálhatók. A Technológia csomagbak emellett része még az audiofil emberek álma, a Grammy Award nyertes, producer/mérnök, Elliot Scheiner által tervezett, 415 wattos, tízhangszórós Acura/ELSTM prémium surround hangrendszer DVD-Audio-val is.
 
A 2009-es Acura TSX tervezésekor a biztonság prioritás volt, ezért az új modell megkapta az Acura elismert Fejlett ütközési biztonságú (ACETM) karosszériaszerkezetét. Az ACETM karosszériával és egyéb biztonsági rendszerekkel ellátott 2009-es TSX várhatóan a legmagasabb értékelést kapja a szövetségi (NHTSA)* és a független (IIHS) töréstesztben, s megszerzi az IIHS 'Erõsen ajánlott' minõsítését.
 
New York-ban volt elõször látható az Acura új, 2009-es RL luxuslimuzinja is, amit merész, új stílus, és teljesen új, 3,7 literes motor, valamint módosított felfüggesztés és számos téren modernebb technológia jellemez. A 2009-es RL teljesítménye az új V6-ossal - amely a valaha volt elsõ motor SOHC és a szívó-, valamint a kipufogóoldali szelepek mozgását egyaránt szabályozó VTEC technológiával - 300 lóerõre nõtt. Az Acura csúcsmodelljében a csúcstechnológia még magasabb szintre lépett az olyan high-tech elemekkel, mint az AcuraLink® idõjárás jelentés, az AcuraLink® dinamikus útvonalkeresésTM, és az új Note funkció az XM® rádióhoz, az Aktív Hangvezérlés és a Bluetooth® audio. Az úttartás javítása érdekében a felfüggesztés megkapta a Szuper vezethetõségû összkerékhajtásTM rendszerét, illetve újak az átdolgozott kormányzási rendszer, a keményebb csavarrugók, a jobban teljesítõ lengéscsillapítók, a vastagabb kanyarstabilizátorok, illetve a nagyobb keréktárcsák és abroncsok is.
 
Az Acura a technológiai értelemben modern luxusautók teljes palettáját kínálja az Egyesült Államokban összesen 286 kereskedõjén keresztül. Az Acura palettáján öt különleges modell szerepel, többek között megtalálható az RL luxuslimuzin, a TL nagy teljesítményû luxusszedán, a TSX sportlimuzin, a turbófelöltéses RDX luxus crossover, valamint a díjnyertes MDX luxuskivitelû SUV./Auatósoldalak.hu/