Autós hírek: Buszközlekedés: Villamos üzem!


Autóhifi Autosport Bemutató Érdekes Formula 1 Haszonjármû Környezetvédelem Menetpróba, teszt Motorkerékpár Rally Rendezvény/kiállítás Rendõrségi hírek Rövid hírek Technika Traffipax-hírek Tuning Útinfó Vissza


A múlt hét közepén, Debrecenben ünnepélyes keretek között szándéknyilatkozatot írt alá Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzatának nevében Kósa Lajos polgármester és az INTER TAN-KER Zrt. vezérigazgatója Kossa György.

[6]Az aláíró feleket az a meggyõzõdés vezette, hogy Debrecen helyi autóbusz közlekedésében folytatott együttmûködésük további, mindkét fél számára elõnyös célokat szolgáló lehetõségeket rejt magában, melynek során a környezet- és költségkímélõ autóbuszok forgalomba állítása mellett új munkahelyek teremtése is megvalósulhat, a jövõ nemzedék életminõségének javítása érdekében.

Az INTER TAN-KER Zrt. hosszú évek alatt kifejlesztett és legyártott olyan elektromos hajtásláncot, amely a jövõ generációs elektromos közösségi közlekedésnek alapjait képezi. A szándéknyilatkozatot  megerõsítve az INTER TAN-KER Zrt. bemutatta az elsõ olyan prototípusú autóbuszt, amelyet ezen technológiával szereltek fel.

[2]Az aláírással szentesítették egy olyan hazánkban és Európában is egyedülálló jármûipari klaszter létrehozásának alapjait, amely hozzájárulhat a hazai GDP növekedéséhez.

Mivel mindkét fél nyitott az újdonságok, hazai szellemi alkotások és a hazai munkahelyteremtés, valamint az ipar fellendítésében, örömüket fejezték ki az együttmûködés kapcsán./Autósoldalak.hu/