Autós hírek: Seat Altea XL: Párizsi premier


Autóhifi Autosport Bemutató Érdekes Formula 1 Haszonjármû Környezetvédelem Menetpróba, teszt Motorkerékpár Rally Rendezvény/kiállítás Rendõrségi hírek Rövid hírek Technika Traffipax-hírek Tuning Útinfó Vissza


A SEAT Altea XL megõrzi azt a sportos, innovatív körvonalat, amely már a kezdetek óta jellemzi a SEAT Alteát. Az új modellt azonban olyan családok számára ajánlják, akiknek nagyobb utastérre és méretes csomagtérre, valamint a kategória élvonalába tartozó biztonságra is szükségük van.
 
Az új SEAT Altea XL 18,7 centiméterrel hosszabb az Alteánál, ami nagyobb belsõ teret és csomagtartót eredményez. Amíg az Altea csomagtere 409 liter, az Altea XL-é 532 liter. A hátsó üléseket 14 centiméterrel elõretolva a csomagtér 635 literre bõvül – ez a legnagyobb befogadóképesség az Altea XL kategóriájában.
 
[3]A legjelentõsebb külsõ változások az autó hátulján találhatóak, ahol a formák és élek lágyabbak, ezzel is hangsúlyozva az Altea XL családi autós megjelenését. Figyelemreméltó részletek a hátsó lámpatestek, amelyek a hátsó ajtón keresztül a karosszériára átnyúlnak. Fontos kiegészítõ lehet a sokat autózó családoknak a tetõsín.
 
Új Leon Cupra
 
A Leon Cupra egy másik SEAT újdonság, amely Párizsban szintén megcsodálható lesz. Az eddigi legerõsebb utcai SEAT hajtásáról egy 240 lóerõs 2.0 TFSI motor gondoskodik, amely 247 kilométer/órás csúcssebességet és mindösze 6,4 másodperces 0-100-as gyorsulást tesz lehetõvé.
 
A Leon Cupra megjelenése is megfelelõen sportos, az alap Leonhoz képest nagyobb, Cupra-védjegynek számító hatalmas lökhárítókkal, lélegzetelállító 18 colos keréktárcsákkal, fényes fekete tükrökkel és egy ovális polírozott acél kipufogóval. A beltérben szintén tetten érhetõ a sportosság a kagylóülések, az exkluzív Cupra kormánykerék, váltógomb és fekete kárpitozás jóvoltából.
 
A Cupra mellett áll majd a SEAT standon pályaversenyeken szereplõ alteregója – a Leon WTCC, amelyik a FIA WTTC túraautó-bajnokságban versenyez.
 
A SEAT modellpalettájának többi tagja is látható lesz Párizsban az újonnan tervezett SEAT standon. 1489 négyzetméteres alapterületével, az üveg és az acél felhasználásával, valamint a fekete, fehér és piros színek kombinációjával a lehetõ legjobb háttere az igazi sztároknak – a SEAT modelleknek. /Autósoldalak.hu/