Autós hírek: Kawasaki KFX 450R :Elsõ képek és információk


Autóhifi Autosport Bemutató Érdekes Formula 1 Haszonjármû Környezetvédelem Menetpróba, teszt Motorkerékpár Rally Rendezvény/kiállítás Rendõrségi hírek Rövid hírek Technika Traffipax-hírek Tuning Útinfó Vissza


Az új KFX 450R már gyári állapotában olyan verseny-gyõztes teljesítménnyel rendelkezik, amely megkönnyíti, és sikeresebbé teszi a versenyeken való indulást és bemutatkozást. A KFX 450R tervezése során a lehetõ legalaposabban kidolgoztak minden olyan paramétert, ami a versenyek megnyeréséhez szükséges. Minden alkotóelem oly módon került kiválasztásra, ami egyrészt maximális teljesítményt biztosít a versenypályán, másrészt minimálisra csökkenti a versenyzésre való felkészítést. Ez a rendkívül korszerû Sport Quad versenygép rendelkezik minden olyan teljesítménybeli és technológiai tulajdonsággal, ami ahhoz szükséges, hogy a csapat élére kerülhess.
 
A KFX 450R nagy teljesítményû hajtómûve a Kawasaki nagy népszerûségnek örvendõ KX 450F krossz motorján alapul. Egy rendkívül hatékony és kiváló érzékenységgel rendelkezõ üzemanyag-befecskendezõ rendszer révén, a KFX 450R hajtómûve nagyobb nyomatékot biztosít az alacsony- és a közepes fordulatszám tartományokban, ennek köszönhetõen kiemelkedõ puskalövésszerû gyorsulás áll rendelkezésre az egyenes szakaszokon, illetve nagy hajtókerék-tapadásos gyorsulást biztosít a kanyarokból kijövet. Ezen túlmenõen, az üzemanyag-befecskendezés gondoskodik arról, hogy a motor teljesítménye stabil maradjon és a hõmérséklet- vagy tengerszint feletti magasság változások gyakorlatilag semmiféle hatást ne gyakoroljanak rá. A nagy teljesítményt garantáló tulajdonságok közé tartozik még a könnyû súlyú titánból készült kipufogó fõvezeték és az idõtálló kovácsolt dugattyú.
 
[3]Ugyanakkor, a pályán való gyõzelem attól is függ, hogy az alváz kialakítása milyen mértékben képes biztosítani a verseny során elõforduló szélsõséges feltételekhez való alkalmazkodást. Kategóriájában a KFX 450R az elsõ olyan gép, amely az alumínium által biztosított elõnyök mindegyikét kínálja – a teljes mértékben alumíniumból készült váz kivételesen könnyû súlyt biztosít, továbbá garantálja a versenyek megnyeréséhez szükséges rendkívüli merevséget is. Azonban, a KFX 450R nem csak az anyagoknak köszönheti verseny-gyõztes elõnyeit. Az elsõ felfüggesztés konstrukciója – az egyedi és különleges vázhatás és a ténylegesen átlagon felüli elülsõ rész kormányzási lehetõség érdekében - rendkívül hosszú alsó A-karokat foglal magában, amelyek egy szekrényes alsó vázhoz vannak rögzítve. A csúcstechnológiás alváz nagyon alacsony súlyponttal került kialakításra. A KFX 450R kiváló hajtókerék tapadási képességgel bír, a négyütemû forgatónyomaték pedig – a nagyobb kanyarodási sebességek és a tökéletes kormányozhatóság érdekében – lendületben tartja a kerekeket. A változó pályafeltételektõl és pálya felületektõl függetlenül, ez a versenyorientált alváz hatékony és nagy teljesítményû 'fegyverré' teszi a KFX 450R-t a bajnoki címért folyó csatában.
 
[2]A KFX gyorsaságának és megbízhatóságának biztosításához versenyorientált adottságokra van szükség, melyek közé beleértendõ a kategória elsõ hátramenet funkciójának biztosítása is. Versenykörülmények között korábban nem ismert funkcióként, a hátramenet lehetõvé teszi a versenyzõ részére, hogy gyorsan és hatékonyan kivonja magát az elsõ kanyarban kialakuló 'zûrzavarból' vagy a kilátástalan és 'zsákutcába torkolló' kicsúszásoktól. Ez a fontos tulajdonság jelentheti a különbséget a futam befejezése, vagy a kiállásra kényszerülés között.
A Kawasaki a KFX 450R gépen történõ karbantartást egyszerûbbé és könnyebbé tette, ezáltal a versenyzõknek nem a szerelésre, hanem a gyõzelem elérésére kell koncentrálniuk. Az elülsõ és hátsó átlapolt sárvédõk két darabból kerültek kialakításra, melynek révén a darabok külön cserélhetõk egy esetleges sérülés esetén. Ezen túlmenõen - kijelölt pályás versenyek esetén - az elülsõ lámpa szerelvények is gyorsan leszerelhetõk, és kompakt kivitelüknek köszönhetõen, az ATV elülsõ lámpákkal és azok nélkül is ugyanolyan agresszívnek néz ki. Az új KFX 450R célja az, hogy a lehetõ leggyorsabban eljuttassa gazdáját a versenypályára, és ott gyõzelmekhez segítse õt.. /Autósoldalak.hu/