Autós hírek: Chevrolet Camaro: Újra Camaro!


Autóhifi Autosport Bemutató Érdekes Formula 1 Haszonjármû Környezetvédelem Menetpróba, teszt Motorkerékpár Rally Rendezvény/kiállítás Rendõrségi hírek Rövid hírek Technika Traffipax-hírek Tuning Útinfó Vissza


[4]A General Motors elnök-vezérigazgatója, Rick Wagoner nemrégiben bejelentette, hogy a GM gyártani fogja a Chevrolet Camaro sportkupé vadonatúj változatát. Alapjául az a díjnyertes koncepcióautó szolgál, amely a Detroit Motor Show sztárjaként világszerte begyújtotta az autórajongók fantáziáját – sokan tüntetõ felvonulást szerveztek és elõleget utaltak át abban a reményben, hogy az átadási lista elejére kerülnek.
 
“A Camaro Concept iránti elsöprõ lelkesedés nem hagyja feledni, hogy milyen ikonszerû szerepet játszanak termékeink a vásárlók szívében,” mondta Wagoner. “A Camaro sokkal több, mint egy autótípus: Amerika szellemét és autóimádatát jelképezi.”
 
Noha a Camaro koncepcióautót nem mutatták még be Európában, a Chevrolet Europe fontolgatja ezen izgató jármû importját és értékesítését a földrészen. “Gondosan elemezzük a piaci potenciált,” mondta Wayne Brannon, a Chevrolet Europe igazgatója. “Az új Camaro megigézi a fiatal vásárlókat, miközben továbbra is vonzó eddigi vevõink számára. A Camarók mindig is gyönyörû kocsik voltak, és teljesítményük versenyképes volt a drága európai sportkocsikéval. Praktikumuk ugyanakkor alkalmassá tette õket a mindennapi használatra, mégpedig olyan kedvezõ árért, amely belefért sok újautó-vásárló büdzséjébe. Dolgozunk az európai üzleten, és reméljük, hogy a jövõben itt is felvehetjük a portfoliónkba ezt a kimagasló kocsit.”
 
A vadonatúj Camaro elsõ sorozatgyártású példányai 2008 végén gördülnek majd le a futószalagról, az értékesítés pedig 2009 elsõ negyedében kezdõdik. “Az új Camaro szinte azonos lesz a koncepcióautóval, igazából az 1969-es modell modern kiadása, sokak szerint olyan, mint az elsõ nemzedék volt – de még szebb,” mondta Ed Welburn, a GM design-alelnöke, akinek egy 1969-es Camaro SS-e van. Az orrmotoros, hátsókerék-hajtású, független kerékfelfüggesztésû autó több változatban készül majd, manuális és automatikus váltómûvel, illetve V6-os és V8-as motorokkal.
 
A Chevrolet vezérigazgatója, Ed Peper úgy vélekedett, hogy az új Camaro egyaránt tetszik majd a nõknek és a férfiaknak. Egy táborba hozza össze azokat, akik még emlékeznek a korábbi Camarókra, azokkal, akik akkor találkoztak vele, amikor januárban lehullott a lepel a Camaro koncepcióautóról.
 
[5]A Camaro-koncepció kidolgozói pontosan azt a szellemet testesítik meg, amelyet a „Chevy” névhez társítani lehet: a tervezõcsoportban 27 és 35 év között, a világ mindenféle tájáról származó emberek dolgoznak, hasonló szakmai tapasztalatokkal, és közös lángoló szeretettel a Camaro és az amerikai izomautók iránt. Elképzelésük a kor irányzatainak megfelelõen, a kirobbanó teljesítményt az igényes technikával ötvözve értelmezi újra a Camaro fogalmát, mind a korábbi, mind a jelen autós nemzedéknek./Autósoldalak.hu/