Autós hírek: ©koda Roomster: Megkezdõdött az elõértékesítés


Autóhifi Autosport Bemutató Érdekes Formula 1 Haszonjármû Környezetvédelem Menetpróba, teszt Motorkerékpár Rally Rendezvény/kiállítás Rendõrségi hírek Rövid hírek Technika Traffipax-hírek Tuning Útinfó Vissza


A Skoda Roomsternek nagy a térkínálata, az újszerû belsõtér-kialakítás, valamint a változtatható ülésrendszer révén az átalakíthatóság és az egyéni igényekhez igazítás új korszakát vezeti be. „A Skoda merészséget tanúsított a formatervezésben és új piacokra tör” – így kommentálták a szakmédiában az új és szokatlan autó bemutatását a Genfi Autószalonon, ami csupán három évvel az után történt, hogy az azonos nevû tanulmányautót megismerhette a nagyközönség.
 
A Roomster név nem csak egy típust, hanem egyben egy programot is jelent. A feltûnést keltõ karosszériaforma mögött rendkívül nagy térkínálat húzódik meg, ami a kényelmes utazást vagy nagy mennyiségû rakomány szállítását szolgálja. A kategória hagyományos belsõtér-kialakítási koncepcióitól eltérõen, a Roomster öt személy elhelyezésére alkalmas, akiknek a csomagjaik összeválogatásakor nem kell visszafogniuk magukat. Még akkor is 450-530 literes csomagtartó áll ugyanis rendelkezésre, ha mind az öt ülésen ülnek.
 
[2]A 4205 milliméter hosszú, ötajtós autó új dimenzióval bõvíti ki az egyterûek kategóriájának határait. A 2617 milliméteres tengelytáv és a 4,2 méteres tömör külsõ méret által megszabott arányaival, valamint belsõtér-kialakítási koncepciójával a lehetõ legnagyobb és legjobban átalakítható teret nyújtja a vásárlónak. Kategóriákon átnyúlva, a különbözõ jellegû autók elõnyeit egyesíti magában. 
 
Az újdonság elõértékesítése a héten megkezdõdött. Az autó belépõ ára 2.999.200 Ft, amiért egy 1.2 literes, 64 lóerõs változatot lehet kapni. A dízel erõforrással szerelt verziók 3.758.800 Ft-os ártól indulnak, ez egy 1.4 literes 70 lóerõs PD TDI motoros autót jelent. A nagyközönség elõször a szeptember 23-24-i nyílt hétvégén próbálhatja ki a Roomstert. /Autósoldalak.hu/