Autós hírek: Citroën C1, C2, C4 Profi: stílusos vállalkozók


Autóhifi Autosport Bemutató Érdekes Formula 1 Haszonjármû Környezetvédelem Menetpróba, teszt Motorkerékpár Rally Rendezvény/kiállítás Rendõrségi hírek Rövid hírek Technika Traffipax-hírek Tuning Útinfó Vissza


A kisáruszállítók az Európai Unióban 2005. évben az eladott haszonjármûvek 16,88 százalékát tették ki. A D1-ben 37 márka versengett a vevõk kegyeiért 2005-ben, és a Citroën 8,61 százalékos piaci részesedésével az elõkelõ harmadik helyen áll. Magyarországon a személygépkocsiból átalakított kisáruszállítók piaca egyre bõvül: 2006 elsõ öt hónapjában 1001 darab kelt el, ami 19,7 százalékkal több mint 2005 azonos idõszakában. A D1, Magyarországon 2006 elsõ öt hónapjában az eladott haszonjármûvek 11,4 százalékát tette ki.
A Citroën a Saxo Entreprise-zel lépett be a D1-be a haza piacon, ezt váltotta 2003 decemberében a C2 Entreprise, majd 2006 februárjában bemutatkozott a C4 kisáruszállító változata is. A C2 és a C4 kisáruszállító 2006 elsõ öt hónapjában 6 százalékkal részesedett a D1 területbõl (43db C2 Profi, 17 db. C4 Profi). A C2 ill. C4 kisáruszállító a Citroën kishaszongépjármûvek eladásainak 7,8 százalékát képviselte 2006 elsõ öt hónapjában.
A növekvõ népszerûség is hozzájárult ahhoz, hogy a magyar fülnek jobban csengõ és többet mondó Profi névre keresztelték az Entreprise családot, melynek legújabb tagját a C1 Profit 2006 júniusában már az új névvel „anyakönyvezték”.
A Citroën Profi termékcsaládját a közkedvelt alsó- és alsó-középkategóriás személygépkocsikból alakították ki annak a vevõkörnek, amely kisebb méretû vagy mennyiségû áruval járja a városokat, így kisebb rakományát rugalmasan kezelheti.
[1]A Citroën Profik mind menettulajdonságaikat, mind pedig biztonsági felszereltségüket tekintve megõrizték a személyautó erõsségeit. A Citroën Profi termékcsalád minden tagja legalább két légzsákkal, két hárompontos, pirotechnikai övfeszítõvel ellátott biztonsági övvel szerelt, és ez utóbbi bekapcsolására hang- és fényjelzés figyelmeztet. A Citroën Profikban 2006 júniusától az ABS és az elektronikus fékerõelosztó szériafelszereltség. Természetesen a C1, C2, C4 személygépkocsik által az Euro NCAP töréstesztjén megszerzett négy-négy-, illetve ötcsillagos minõsítés a haszongépjármûvet vezetõk számára is garancia a biztonságra.
Az utasteret mindhárom modellnél térelválasztó rács zárja el a raktértõl.
Mindhárom kisáruszállító EURO IV motorjával vigyáz környezetünkre.
 
[4]A háromajtós modellbõl kialakított haszonjármû megõrzi a személyautót oly népszerûvé tevõ modern, újító stílust, azokat a vállalkozókat szólítva meg, akik különleges termékeikhez, egyedi, sõt trendi szállítóeszközt keresnek. A C1, C2, C4 Profi kívül belül személyautó, ám raktere jóval tágasabb, 810, 960 illetve 1081 literes. Nem mindenki overálban vagy munkaruhában ül a volánhoz, vannak olyan termékek, vállalkozások, amelyekhez öltöny vagy kosztüm és egy elegáns megjelenésû autó dukál. Területi képviselõk, orvoslátogatók, ügynökök és még hosszan sorolhatnánk azt a felhasználói kört, amelynek az ideális választás a Citroën Profi termékcsalád valamely tagja. A C1, C2, C4 Profi nemcsak munkához, de szabadidõs tevékenységekhez is ideális, hiszen kétszemélyes, nagy rakterû személyautóként is használható: sportszerek vagy a sátorozás, piknikezés kellékei kiválóan elférnek, könnyen hozzáférhetõk.
Az Ír Autósújságírók Szövetsége (Irish Motoring Writers’ Association) a 2005. illetve 2006. év kishaszongépjármûvének választotta a Citroën C2 és C4 kisáruszállító változatát, amely Magyarországon C2 Profi és C4 Profi néven kapható. /Autosoldalak.hu/