Autós hírek: Mercedes-Benz Atego: Kétszázezer Atego!


Autóhifi Autosport Bemutató Érdekes Formula 1 Haszonjármû Környezetvédelem Menetpróba, teszt Motorkerékpár Rally Rendezvény/kiállítás Rendõrségi hírek Rövid hírek Technika Traffipax-hírek Tuning Útinfó Vissza


A jubileumi jármû egy Atego 1222 L, amelybõl a közép vállalat az elkövetkezõ hetekben kilenc további ugyanilyen építésû modellt fog átvenni. A W. & L. Jordan 1919 óta tevékenykedik a padlóburkolók nagykereskedelmének területén. A családi vállalkozás 30 telephelyrõl szállítja ki széles és magas minõségi színvonalú termékpalettájának darabjait Németország teljes területén. Megközelítõleg 100 sofõrjük áll szolgálatban éjjel-nappal. A W. & L. Jordan jármûparkja kereken 90 tehergépkocsiból áll. „Ügyfeleink pontosságot várnak. Azért használjuk az Ategot, mert ez a jármû még soha nem okozott nekünk csalódást.“ - indokolta meg a jármûpark 90%-át kitevõ Mercedes-Benz márka iránti elkötelezettségét Jörg Ludwig cégvezetõ.
Ennek a 40 éve mûködõ ügyfélkapcsolatnak az alapja egyrészt a kasseli Mercedes-Benz gyári telephelyén tapasztalhatõ elsõ osztályú szerviz szolgáltatás, másrészt a W. & L. Jordan szoros és elkötelezett kapcsolata azzal a régióval, amelyben a DaimlerChrysler az egyik legjelentõsebb munkaadóvá vált.” hangzott el a cég vezetõjétõl.
„Büszkék vagyunk, hogy éppen a mi cégünk vehette át a jubileumi jármûvet“, mondta Jörg Ludwig a jármû átadásakor. „Mint a padlóburkolók és faáruk német piacán vezetõ szerepet betöltõ nagykereskedõnek olyan fordulékony tehergépkocsikra van szükségünk, amelyek az elosztóforgalomban megfelelõ hasznos terhelhetõséggel állnak rendelkezésre, rövid állásidõt biztosítanak és megbízhatóak. Az Atego ezeket a tulajdonságokat mind egyesíti. Ezen kívül visszafogott üzemelési költségeivel számunkra ez a lehetõ leggazdaságosabb jármû.“ Az új Atego 1222 L jármûvek gyakran közlekednek autópályán, és mivel ezek a jármûvek optimalizált, 11,99 tonnás megengedett össztömegüknek köszönhetõen mentesülnek az autópályadíj alól, ilyen módon is költséget takarítanak meg.
[2]Az új Atego a jármû összkoncepcióját tekintve már 1998. évi piaci bevezetése során új mércét állított a menetkomfort és a jármû kezelésének tekintetében. Ezt 2004-ben egy átfogó modellápolás követte. Az Ategoban a 900-as építési sorozat négy- és hathengeres soros motorjai dolgoznak 4,25, 4,8 és 6,4 literes lökettérfogattal, teljesítményük 122-tõl 279 LE-ig.
 
Az Atego sikerének legfõbb titka rendkívüli sokoldalúságában rejlik. Egyedülálló tulajdonsága abban rejlik, hogy kifejezetten az elosztóforgalomra fejlesztették ki. Használhatósága a különféle üzletágakat tekintve rendkívül széles körben optimális, a kialakítások gazdag választékát kínálja a motor, a hordképesség és a felépítmények tekintetében is. Az elosztóforgalomban felmerülõ speciális ügyfélkívánságok teljesítésére egyre többen érdeklõdnek a Telligent váltóautomatika iránt is. /Autósoldalak.hu/