Autós hírek: Honda Civic: Nemzetközi formatervezési díj


Autóhifi Autosport Bemutató Érdekes Formula 1 Haszonjármû Környezetvédelem Menetpróba, teszt Motorkerékpár Rally Rendezvény/kiállítás Rendõrségi hírek Rövid hírek Technika Traffipax-hírek Tuning Útinfó Vissza


Ez már a második alkalom, hogy a Honda egy nagy elismerést kapott; az elsot a Honda S2000 nyerte 2001-ben. A díjátadó ceremónia 2006. június 26-án lesz. A „piros pont” formatervezési díj az egyik vezetõ dizájnverseny díja a világon, amelyet évente rendez meg a Design Zentrum Nordrhein Westfalen Németországban. A nemzetközi zsûri összesen 11 kategóriában választja ki a termékeket formatervezésük alapján – nemcsak az autótervezés, hanem más termékek területén is.
 
Az új Civic nyerte el a “piros pont: a legjobbak legjobbja” díjat a Közlekedés kategóriájában. A zsûri elismerte a teljes dizájn minõségét, illetve kiemelte, hogy a formaterv „forradalmian új”, méltatta az újítás értékét, illetve hangsúlyozta a Civic dizájnkoncepciójának tetszetõsségét és csúcsminõségét.
 
Az idén 41 országból 2,068 pályamû érkezett a versenyre, és a “piros pont: a legjobbak legjobbja“ díjat összesen csupán 36 termék kapta meg, míg további 485 a “piros pont“, a formatervezés minõségéért odaítélt jelvényt kapott.
 
A Civic része lesz annak a több mint egy esztendeig nyitva tartó kiállításnak, amelyet a Design Zentrum Nordrhein Westfalen múzeumában rendeznek be. A múzeum a modern nemzetközi formatervezés egyik legátfogóbb kiállítását mutatja be, 4.000 négyzetméternél nagyobb területen több mint 1.000 termék látható itt. Sõt, a Civic még abba a kiállításhoz tartozó évkönyvbe is bekerül, amelyet alapmûnek tartanak, s amely kiemeli az iparban érvényes aktuális irányzatokat.
 
E verseny története még 1955-ben kezdõdött, amikor a kiemelkedõ nemzetközi formatervezési teljesítményt ponttal jelölték; jelenlegi neve, a “piros pont“ 1992-ben jött létre, a verseny pedig 2000 óta mûködik jelenlegi formájában. /Autósoldalak.hu/