Autós hírek: Acura: Újdonságok New Yorkban


Autóhifi Autosport Bemutató Érdekes Formula 1 Haszonjármû Környezetvédelem Menetpróba, teszt Motorkerékpár Rally Rendezvény/kiállítás Rendõrségi hírek Rövid hírek Technika Traffipax-hírek Tuning Útinfó Vissza


[2]A Honda luxusmárkája nem kevesebb, mint három új modellt mutatott be a New Yorki Nemzetközi Autókiállításon, többek között a legnagyobb látványosságnak számító MD-X sportos szabadidõautó tanulmányt is.
 
Emellett az új RDX, nagy teljesítményû luxusterepjáró sorozatgyártású változata is bemutatkozott, amely bepillantást engedett az Acura új kisteherautó palettájára is. Végül leleplezték az Acura-motoros versenyautót is, illetve bejelentették, hogy ez a kocsi indul majd a 2007-es Amerikai Le Mans sorozatban (ALMS).
 
'Mindhárom jármû jól tükrözi az Acura szenvedélyét, hogy a legjobb autóipari technológiát és teljesítményt kínálhassa,' mondta John Mendel, elnökhelyettes. 'A sportos RDX-tõl kezdve az izgalmas MD-X tanulmányon át egészen a világszínvonalú Acura ALMS versenyautóig az Acura a belsõ sávban elõzi meg vetélytársait.'
 
Az Acura új kisteherautó-palettája állt a bemutató középpontjában, hiszen bemutattuk az MD-X tanulmányautót és az RDX prémium SUV belépõ modellt. Merész stílusával az MD-X tanulmány azt mutatja meg, hogy az õsszel piacra kerülõ MDX luxusterepjáró milyen lehet. A tanulmány agresszív dizájnja sugározza magából a teljesítményt, és tükrözi az SUV versenypályákon is végzett fejlesztését.
 
A teljesen új RDX, amelyben az Acura elsõ turbótöltéses motorja dolgozik, illetve megtalálható benne a forradalmi Szuper Vezethetõségû Összkerékhajtás (SH-AWD(TM)), szintén bemutatkozott. Az idén nyáron a kereskedésekbe kerülõ RDX a sportlimuzinok vezethetõségét ötvözi az SUV-k használati értékével.
 
S végül az Acura leleplezte az Acura-motoros versenyautót, amelyet a márka a tervek szerint az Amerikai Le Mans sorozat 2007-es futamain indít majd. Az ALMS épít az európai és amerikai hosszan tartó versenyek örökségére, mint például a történelmi 24 órás le mans-i verseny is. A tízfutamos hazai bajnokság egyik futama a 12 órás viadal a Sebring versenypályán – ez a futam 1952 óta szerepel az amerikai versenyek között –, valamint az ország legnevesebb pályáin, mint például a Road America, a Mid-Ohio Sports Car Course, a Laguna Seca, a Lime Rock Park és a Road Atlanta.
 
Az ALMS versenyben több géposztályban állnak rajthoz az autók: csúcstechnikájú sportkocsik, sportkocsi prototípusok, valamint sorozatgyártású modellek alapján készített GT-gépek, s ezeket gyári vagy magáncsapatok pilótái hajtják. A különleges technológia és mérnöki munka, a speciális elektronika, az aerodinamikai jellemzõk, illetve az üzemanyag-fogyasztás mind meghatározó tényezõk az ALMS sorozatban. Ebben a sorozatban jelenleg a következõ gyártók indítanak autókat: Audi, Porsche, BMW, Ferrari, Lexus, Aston Martin és Chevrolet. /Autósoldalak.hu