Autós hírek: Infiniti & Nissan: Nyitás és összeszerelés Oroszországban


Autóhifi Autosport Bemutató Érdekes Formula 1 Haszonjármû Környezetvédelem Menetpróba, teszt Motorkerékpár Rally Rendezvény/kiállítás Rendõrségi hírek Rövid hírek Technika Traffipax-hírek Tuning Útinfó Vissza


A bejelentést Carlos Ghosn, a Nissan elnök-vezérigazgatója Tokióban, a 2005-ös pénzügyi év eredményeit ismertetõ sajtókonferencián tette.  A tervvel foglalkozó egyezményt még Oroszország Gazdaságfejlesztési és Kereskedelmi Minisztériumának jóvá kell hagynia, és alá kell írnia. 
 
A teljes körû mûködés elérésekor a gyár körülbelül 750 fõt fog foglalkoztatni és éves termelési kapacitása eléri az 50.000 darab gépkocsit. A gyár speciálisan az orosz piac igényeihez igazított jármûvek széles skáláját fogja gyártani. 
 
“Oroszország a Nissan számára nagyon sikeres piac, és a jövõt illetõen is nagy fejlõdési lehetõségeket látunk itt” - mondta Ghosn.  “Oroszország a világméretû növekedési stratégiánk fontos részét képezi. A beruházás az orosz gazdaság potenciáljával kapcsolatos nagyfokú bizalmunkat demonstrálja-, folytatta Ghosn.  
 
A Szentpétervár kiválasztásához vezetõ tényezõk a következõk: kvalifikált munkaerõ áll rendelkezésre, a helyszín és az infrastruktúra vonzó, a környezõ üzleti klíma támogató jellegû, a helyi kormányzat elkötelezettséget mutat a beruházással kapcsolatban.  
 
“Az orosz piac folyamatos növekedése és a Nissan jelenléte ezen a piacon kulcsfontosságú tényezõ volt a helyi gyártás beindításával kapcsolatos elhatározás meghozatalában” – nyilatkozta Colin Dodge, a Nissan Europe gyártásért, beszerzésért és ellátásért felelõs alelnöke.   “Bízunk benne, hogy ez a gyár jól épít a Nissannak, mint hatékony és rugalmas autógyárnak az elismertségére, amely jó minõségû, vonzó gépkocsikat gyárt az orosz vevõk igényeinek kielégítésére.” – fûzte hozá Dodge. 
 
A Nissan 2003 augusztusában hozta létre oroszországi nemzeti értékesítõ vállalatát, a Nissan Motor Rus-t (NMR).  A moszkvai székhelyû cég 2004 január 1-jén kezdte meg kereskedelmi tevékenységét és jelenleg 100 fõt foglalkoztat.  Az NMR a jelenleg 30 kereskedõt felölelõ oroszországi márkakereskedõi hálózaton keresztül forgalmazza a Nissan gépkocsikat és alkatrészeket.  2003-ban 9.470 Nissan gépkocsit értékesített Oroszországban.  A teljes mértékben a Nissan tulajdonát képezõ nemzeti értékesítõ vállalat megalakítását követõen az eladás jelentõs mértékben megnövekedett: 2004-ben elérte a 28.436 darabot, és ez a növekedés 2005-ben is folytatódott (46,485 darab).
[2]Oroszország lesz az elsõ európai ország, ahol a tervek szerint 2006 év végén megkezdõdik az Infiniti márkához tartozó modellek értékesítése. /Autósoldalak.hu/