Autós hírek: Honda Civic Si: Beharangozás Chicagóban


Autóhifi Autosport Bemutató Érdekes Formula 1 Haszonjármû Környezetvédelem Menetpróba, teszt Motorkerékpár Rally Rendezvény/kiállítás Rendõrségi hírek Rövid hírek Technika Traffipax-hírek Tuning Útinfó Vissza


Hasonlóan a közel múltban piacra dobott Civic Si Coupéhoz, a sorozatgyártású Civic Si szedán is élen jár a teljesítmény terén: a 197 lóerõs, tizenhat szelepes, DOHC i-VTEC motor 8,000-es percenkénti fordulatszámig pörgethetõ, a motorhoz szûk áttételezésû, hatfokozatú manuális sebességváltó kapcsolódik. Hogy ez a hatalmas teljesítmény el is jusson a talajra, egy napkerekes, részben önzáró differenciálmû javítja a tapadási jellemzõket és az ívmeneti tulajdonságokat.
 
A Civic Si szedán tanulmányon különleges, 18 collos alumínium kerekek láthatók 225/40 ZR 18-as nagy teljesítményû gumikkal, illetve négy tárcsafékes fékrendszer négydugattyús Brembo féknyergekkel.
 
“A Civic Si szedán tanulmány azt mutatja be, hogy a Civic Si Coupe hatalmas teljesítménypotenciálja egy funkcionális szedánban is megállja a helyét”, mondta John Mendel, az American Honda alelnöke.
 
[2]A Civic Si szedán tanulmány alapjaira épülõ sorozatgyártású modell értékesítése ez év õszén kezdõdik majd. A 2007-es Civic Si szedán a Civic Si sorozatának immár hatodik generációját képviseli a Civic Si Coupéval együtt – s ekkor fordul elõ elsõ ízben, hogy a Civic Si kétféle karosszériával is kapható lesz. A Civic Si elõször 1986-ban mutatkozott be, a következõ generációk 1989-ben, 1992-ben, 1999-ben és 2002-ben követték.
 
A Civic Si tanulmány (kupéváltozat) a 2005-ös Chicagói Autókiállításon mutatkozott be, azaz a beharangozta a teljesen új, 2006-os Civic Si, Civic Hybrid, Civic szedán és Civic Coupe bevezetését. A Civic Si Coupe és a Civic Si szedán egyaránt olyan modellek lesznek a Civic palettán, amelyek a nagy teljesítményt, az értéket keresõ autórajongók érzelmeire hatnak.
 
A teljesen új 2006-os Honda Civic már eddig is sok elismerésben részesült, többek között megkapta a Motor Trend magazin nagy presztízsû 2006-os Év Autója díját, illetve a 2006-os Év Észak-Amerikai Autója díjat is. /Autósoldalak.hu/