Autós hírek: Citroën Renaissance: Citroen 2054-bõl


Autóhifi Autosport Bemutató Érdekes Formula 1 Haszonjármû Környezetvédelem Menetpróba, teszt Motorkerékpár Rally Rendezvény/kiállítás Rendõrségi hírek Rövid hírek Technika Traffipax-hírek Tuning Útinfó Vissza


Formatervezésüknek és egyedi karakterüknek köszönhetõen a Citroënek mindig is kedvelt szereplõi voltak a film világának. A márka egy animációs film elkészítéséhez megalkotta az elsõ virtuális autót, újabb tapasztalatokra téve szert a hetedik mûvészet terén. Ami a technikai megoldásokat illeti, a motion-capture, vagyis a digitális mozgásrögzítést és a háromdimenziós megjelenítést alkalmazó ambiciózus rendezés teljesen lenyûgözte a Citroënt. Ezen inspiráció hatásra a márka teljes erõbedobással vetette bele magát a Renaissance projekt megvalósításába, felajánlva a filmhõs autója tervrajzának elkészítését.
Christian Volckman a Renaissance rendezõje, aki igen fogékony az autós formatervezés iránt, természetesen elébe ment a Citroën javaslatának: A film kidolgozásának kezdeti szakaszában az volt az elképzelésem, hogy Karasnak, a film fõhõsének egy DC modell legyen az autója. Éppen ezért felkerestük a Citroënt, hogy engedélyt kérjünk tõlük,... Ekkor ajánlotta fel a Citroën, hogy dolgozzunk együtt a formatervezõikkel. Javaslataik víziószerû képeket idéztek fel. Az autó három hónapos szoros együttmûködéssel kialakított végleges tervrajza tökéletesen illett a film futurisztikus világába.
A Renaissance  megalkotásánál a Citroën tökéletesen alkalmazkodott az animációs filmekre jellemzõ kötöttségekhez. A márka számára igazi kihívást jelentõ produkciót övezõ várakozás a megalkotásán dolgozó egész csapat érdeklõdését felkeltette.
A Citroën formatervezõi teljesen beleélve magukat a film hangulatába, a rendezõ által létrehozott grafikus világba illõ futurisztikus, mégis realisztikus autót álmodtak meg.
A végleges tervrajz, határozott, letisztult vonalvezetésû, a Citroën modellekre jellemzõ áramvonalas gépkocsit ábrázol. Az orr-rész, a belõle áradó erõ benyomását keltve azonnal magára vonja a figyelmet. Az autó élesebb vonalakkal megrajzolt hátsó része a stabilitás és a dinamizmus érzetét kelti. A gondosan kidolgozott részletek, mint pl. a dísztárcsák mintázata, szintén hozzájárul a gépkocsi megjelenéséhez, hangsúlyozva rendkívüli eleganciáját.
A Citroën ezzel az újszerû együttmûködéssel ismét újító szellemérõl tesz tanúbizonyságot, és a nagyszabású projekttel betekintést enged a jövõbe is. /Autósoldalak.hu/