Autós hírek: Ford Transit Custom Sport Van: A legsportosabb áruszállító


Autóhifi Autosport Bemutató Érdekes Formula 1 Haszonjármû Környezetvédelem Menetpróba, teszt Motorkerékpár Rally Rendezvény/kiállítás Rendõrségi hírek Rövid hírek Technika Traffipax-hírek Tuning Útinfó Vissza


A vadonatúj, az Év Haszongépjárműve címet is megszerző Ford Transit Custom modell immár a lenyűgözően látványos Sport Van változatban is megrendelhető.

A 155 lóerős 2,2 literes Duratorq dízelmotorral szerelt Sport Van komoly teljesítményt, erőtől duzzadó megjelenést és a karosszéria színére fényezett kiegészítő elemeket kínál, ezen felül a vásárlók az exkluzív, részleges bőrkárpitozástól kezdve a Ford SYNC technológián át a DAB audiorendszerig számos extra közül választhatnak.

A vadonatúj, az Év Haszongépjárműve díjat is elnyerő Ford Transit Custom  termékcsalád csúcsmodellje, a Sport Van változat új, dinamikus külsővel érkezik. A kisvállalkozásoknak és magánvállalkozóknak ajánlott Sport Van nemcsak rendkívül hatékony munkaeszköz, hanem a tömegből is látványosan kitűnik. Az új modell a Sport Van-sorozat sikereire épül: először a Transithoz készült ilyen látványos modellváltozat 2007-ben.
Az új Sport Van igazán stílusos jármű, amely azonban a látványos külső megjelenés mellett is megőrizte a Transit minden funkcionális értékét és képességé. – hívja fel a figyelmet Nick Readings, a Ford Európa haszonjármű-marketing igazgatója.

A vadonatúj Transit Custom nemrégiben elnyerte az Év Haszonjárműve címet, s a Ford azóta már egy kategóriaelső fogyasztású ECOnetic modellváltozatot is bemutatott. A vadonatúj Transit Custom Van erőteljes dizájnú karosszéria-kiegészítőket kapott, s a lökhárítók, a külső tükörházak, a kilincsek és az oldalvédő elemek a karosszéria színében pompáznak. A látványra a stílusos, 18 colos, 235/50-es abroncsokkal szerelt könnyűfém keréktárcsák teszik fel a koronát, nem beszélve a motorháztetőt díszítő jellegzetes kettős sávozásról.

Az exkluzív, sportos stílus a kabinban is folytatódik: a dizájnerek részleges bőrözéssel kombinálták a Pewter szövetkárpitokat, az üléspárnák huzata pedig faszénfekete bőr; az autóhoz megrendelhetők a legmodernebb technológiák, például a Ford SYNC hangvezérlésű fedélzeti csatlakozási csomag vagy a DAB audiorendszer. A Sport Van modellt a Transit Custom 2,2 literes Duratorq dízelének legerősebb változat hajtja: a blokk teljesítménye 155 lóerő, forgatónyomatéka pedig 385 Nm. A jármű rövid tengelytávú dobozos karosszériával készül, legnagyobb megengedett össztömege 2,9 tonna.
Forrás: Ford