Autós hírek: 3M fóliák:Itt az ideiglenes autótetoválás!


Autóhifi Autosport Bemutató Érdekes Formula 1 Haszonjármû Környezetvédelem Menetpróba, teszt Motorkerékpár Rally Rendezvény/kiállítás Rendõrségi hírek Rövid hírek Technika Traffipax-hírek Tuning Útinfó Vissza


Sokan álmodoznak arról, hogy valamilyen módon különlegessé, „dögössé” vagy „csajossá” tegyék autóik külsejét, de az esetek többségében ebbõl végül semmi sem lesz. Egy jármû egyedi fényezése, igényes és teljes kézi átfestése ugyanis több százezer forintba kerül. Eközben a kocsi gyakorlatilag eladhatatlanná válik, így a többség inkább a józan eszére hallgat, és soha nem engedi meg magának a teljesen egyedi külsejû autó luxusát.
Számukra kínál most minõségi és megfizethetõ alternatívákat az amerikai 3M új fejlesztése.

[4]Az IJ170 és Scotchprint 1080 névre hallgató fóliacsaládokat ugyanis kifejezetten a nem végleges autódekoráció céljaira fejlesztették ki, miközben az elért külcsín nagyon is tartós. A fóliákban közös a másfél méteres szélességük, amely lehetõvé teszi, hogy egy személyautó nagy felületeit, például a motorháztetõt is illesztés nélkül dekoráljuk. Az így felvitt grafika hosszú évekig megõrzi színeit és minõségét, miközben a fóliák komolyabb hõ hatására még évek múlva is maradéktalanul, ragasztónyomok nélkül válnak le a felületrõl úgy, hogy az eredeti fényezés sértetlen marad. A fóliák speciális tulajdonságaiknak köszönhetõen mindig buborékmentesek, tökéletesen sima felületet adnak, ami a festéshez fogható látványt ad a jármûveknek.

[1]A két öntött, nagy formátumú fóliacsalád között azonban alapvetõ különbség van. A 1080-as anyagok abban erõsek, hogy különbözõ, az autók tuningolása, illetve átalakítása során használt drága és nemes anyagok felületét utánozzák megdöbbentõen élethûen. A 1080-as kínálatban így megtalálható háromféle karbonszövet, és matt ezüst, matt olajzöld − katonai hatású − fólia is, illetve olyanok, melyek különbözõ szálcsiszolt fémfelületeket, titánt, acélt, aranyat, vagy alumíniumot jelenítenek meg.

A 1080-as sorozatnak természetesen nemcsak a színe, de a felületi kiképzése is megfelel az adott anyagénak, egy fóliázott felületet például ránézésre szinte lehetetlen megkülönböztetni a valódi kevlárszövettõl.

[3]Az IJ170 felülete nagyformátumú digitális eljárással is nyomtatható, így izgalmas és figyelmet felkelt grafikák alkothatók szabadon, legyen szó a céges jármûflottáról vagy a kedvenc családi kocsinkról. Segítségével gyakorlatilag autónk díszévé válhat bármi, ami digitális képen megtalálható, például absztrakt motívumok, fényképek, logók, csíkok, festmények, stb.
/Autósoldalak.hu/