Autós hírek: Infiniti M: Felfedte bájait


Autóhifi Autosport Bemutató Érdekes Formula 1 Haszonjármû Környezetvédelem Menetpróba, teszt Motorkerékpár Rally Rendezvény/kiállítás Rendõrségi hírek Rövid hírek Technika Traffipax-hírek Tuning Útinfó Vissza


Az épp 22. születésnapját ünneplõ Gablini cégcsoport – az Infiniti kizárólagos hazai forgalmazója - vezetõje, Gablini Gábor büszkén adta át az újságíróknak az E-szegmens csillogva-villogva begördülõ „újszülöttjét”.

[2]Benzin és dízel üzemû változatok léteznek, azonban hamarosan kapható lesz a hibrid meghajtású modell is. Az teljesítmény izgalmas világa nagyszerûen példázza a márka megalkuvást nem ismerõ elkötelezettségét a felkavaró külsõ és a vezethetõség iránt, miközben a versenytársak által nem alkalmazott technológiát kínál.   „Olyan új technológiák, mint például az aktív zajcsillapítás, a világ elsõ oldalütközés elleni védelmi rendszere és a modern “Forest Air™” klímarendszer teszik teljessé a sorozat jármûveit. Mindezeken felül az üzemanyag-takarékos vezetés megkönnyítése érdekében intelligens gázpedál is helyet kapott az autóban. Mindez együtt az Infiniti M-sorozatának sok más újításával teszi teljessé az elsõ európai piacra szánt M széria tagjait” – tudtuk meg Kovács Ákostól, a Gablini cégcsoport kereskedelmi igazgatójától.

Egy vadonatúj autó, az M-sorozat harmadik generációja, amelyet kifejezetten az európai piacra szántak, az európai vezetési stílushoz és kezeléshez, valamint nagy teljesítményû motorral alakítottak ki. Az 550 Nm nyomatékra képes 3,0 literes V6 dízelmotorjával az M30d a kategória legjobbjával kel versenyre.  Az M-sorozat 2011-tõl innovatív hibrid meghajtási lánccal is elérhetõ lesz.

Az új M-sorozat tagjai a kategória legtágasabb ötüléses autói közé tartoznak, ugyanakkor a gondos tervezésnek és az elegáns felületképzésnek köszönhetõen talán a legvonzóbb belsõ megjelenéssel rendelkeznek. A széria az Infiniti eddigi legjobban sikerült utasterével büszkélkedhet, ami sokat sejtet egy pazar, sportos belsõ tereirõl, illetve a természetes anyagok iránti elkötelezettségérõl ismert autógyártó esetében. A fél-anilin bõrkárpitok érzékiséget sugároznak. A burkolaton helyet kaptak az ezüstporral díszített fehér kõris fabetétek. Az autóiparban az M-sorozat autói esetében használtak elõször luxus bútordarabok, illetve elsõ osztályú hangszerek anyagát idézõ valódi fa betéteket.

[5]A luxus kialakítás mellett az Infiniti M esetében a tervezõk az eddigi legkomolyabb figyelmet szenteltek a kezelhetõségnek; mindezt fémjelzi a lenyûgözõ, új, tökéletes ergonomikus kialakítású mûszerfal. A tervezõk minden apró részletre komoly figyelmet fordítottak, mint például az új, súlyelosztás és érzet tekintetében tökéletesen harmonikus, új generációs sebességváltó, illetve az Infiniti védjegyének számító analóg óra.

A 2010-es Genfi Autókiállításon bemutatott M37-es egy S modell, amely az összes változat közül a leginkább vezetõbarát, és az Infiniti jól bevált alváz technológiáját alkalmazza az aktív négykerék kormányzás (4WAS) köré építve. Az M-sorozat minden tagja az FM (Front-Midship) padlólemezre épül, amelynek esetében a motor mélyre, a motorház hátuljába kerül, így biztosítva a széria modelljeinek természetes egyensúlyát a kanyargós utakon.

[3]Az Európa útjaira szánt Infiniti M modellek mindegyikét 3,7 literes 320 LE (235 kW) V6 benzinmotor, illetve új, piezo befecskendezéses, 3,0 literes 238 LE (175 kW) V6 dízelmotor hajtja. Az M30d modell kifejezetten az európai piacra készült. Ez az Infiniti elsõ dízeles modellje, amelyben a sportos teljesítmény luxusautókra jellemzõ kivitellel párosul.  Teljesítménye megegyezik a konkurens gyártók, mint például Audi, BMW és Mercedes hasonló kategóriájú gyártmányaiéval, ugyanakkor 550 Nm nyomatéka a kategóriájában egyedülálló.

Az M37 erõforrása az Infiniti karizmatikus 3,7 V6 benzinmotorja, amelynek hatékonyságát a motor változó szelepvezérlésû (VVEL - Variable Valve Event and Lift) hengerfeje garantálja. Maximális, 320 LE teljesítmény mellett 360 Nm-es nyomatékot képes leadni. Az M-sorozat benzines és dízeles változatai esetében is az Infiniti 7 sebességes adaptív vezérlõprogram (ASC - Adaptive Shift Control) automata váltói viszik át a hajtóerõt, amelyet az S modell esetében, sportosabb teljesítmény iránti igény esetén a kormány mögött található kézi váltóbillentyûk egészítenek ki.

Egy Infiniti modell esetében a kis súly alapkövetelmény. Az M-sorozat autóiban az ajtók, a motorháztetõ és a csomagtartófedél mind alumíniumból készül, a teljes alumínium ötvözet V6 motorral egyetemben. Az M-sorozat piacra kerülése, a modell és az értékesítés helyének függvényében, számos újítás bevezetését jelenti, amelynek mindegyikét az Infiniti részletekre való odafigyelése és az egyszerû használatra törekvése jellemzi.

[7]Az Infiniti M sorozat egyéb újításai közé tartozik az ESP (Electronic Stability Program) dinamikus kanyarodás segítõ rendszerrel (DCE - Dynamic Cornering Enhancement) és az Infiniti üzemmódválasztó kapcsolójával, amely az adott körülmények között elérhetõ maximális teljesítmény érdekében négy, a vezetõ által kiválasztható vezetési módot kínál: Eco, Sport, Snow és Standard üzemmódot. Az Eco (gazdaságos) üzemmód aktiválja az Eco Pedált, amely enyhe ellenállást fejt ki a gázpedál szükségtelenül intenzív megnyomása esetén, amely üzemanyag pazarlást eredményezne. Ez a szelíd és hatékony megoldás az üzemanyag fogyasztás csökkentésére a piacon egyedülálló.  A vezetõ, amennyiben nem kívánja használni az Eco pedál funkciót, kikapcsolhatja azt.

Amellett, hogy az Infiniti M szériafelszereltsége az Infiniti hagyományaihoz híven kiemelkedõen gazdag, az M-sorozatban olyan tulajdonságok elérhetõek, amelyeket a versenytársak autóiba még pénzért sem vásárolhatók meg, és ezt a gazdag felszereltséget az európai Infiniti tulajdonosok bizonyítottan nagyra értékelik. Európa összes M autó tulajdonosa élvezheti a Connectiviti multimédia rendszer, az öngyógyító karcálló fényezés és az Infiniti ügyfélközpontú filozófia (Total Ownership Experience) kínálta elõnyöket.

[6]A kifizetõdõ, az autóvásárlási és tulajdonlási folyamat ügyfélközpontúságának fogalmát újradefiniáló személyautókat és jármûveket kínáló Infiniti Európa-szerte növekvõ elismerését követõen debütál az M szériával a Genfi Autószalonon.
Az új M-sorozat az elsõ olyan M-széria, amely az Infiniti mind a 34 nemzetközi piacán megjelenik, beleértve Nyugat-Európát is, ahova szeptemberben érkezik. /Autósoldalak.hu/