Autós hírek: Mitsubishi i-Miev: Hercegségben a villanyautó


Autóhifi Autosport Bemutató Érdekes Formula 1 Haszonjármû Környezetvédelem Menetpróba, teszt Motorkerékpár Rally Rendezvény/kiállítás Rendõrségi hírek Rövid hírek Technika Traffipax-hírek Tuning Útinfó Vissza


Néhány hete, a Mitsubishi “Concept-PX MiEV” plug-in hibrid tanulmányautójának európai premierjén a Genfi Autószalon látogatói már bepillantást nyerhettek az MMC középtávú terveinek egyikébe, amely a fenntartható mobilitást szolgálja. Az i-MiEV elektromos kisautó kiállítása Monacóban még kézzelfoghatóbb tapasztalatokkal szolgál a nagyközönség számára, mielõtt a vállalat hivatalosan is bemutatná a modellt a Párizsi Autókiállításon (szept. 30. – okt. 17.).

[1]Emlékeztetõül: a Mitsubishi i-MiEV az elsõ, 100%-ban elektromos hajtású autó, amit egy neves autógyár nagy sorozatban készít a vásárlók számára. Japánban a flottaüzemeltetõk már 2009 júliusa óta megvásárolhatják az autót, a japán magánszemélyek pedig áprilistól rendelhetik meg a jármûvet.

Késõbb, 2010 októberétõl az MMC Mizushima üzemében is megindul a gyártás és az európai modellváltozatok (bal- és jobbkormányos) kiszállítása, így decembertõl piacról piacra megkezdõdhet a modell bevezetése.

[4]Jelenleg az i-MiEV a Mitsubishi Motors Corporation zöld technológiai fejlesztéseinek csúcsa, s egyben a további fejlesztések – például a plug-in hibrid jármûvek – kulcsszereplõje is. Az i-MiEV lehetõséget biztosít arra, hogy az MMC elérje célját, vagyis 2020-ra a vállalat teljes termelésének 20%-át az elektromos autók és a plug-in hibrid jármûvek alkossák. /Autósoldalak.hu/