Autós hírek: Smart: Adomány a Mûvészeti Egyetemnek


Autóhifi Autosport Bemutató Érdekes Formula 1 Haszonjármû Környezetvédelem Menetpróba, teszt Motorkerékpár Rally Rendezvény/kiállítás Rendõrségi hírek Rövid hírek Technika Traffipax-hírek Tuning Útinfó Vissza


Az elsõ kapcsolat a Daimler AG és a MOME között 2001 õszén jött létre. Azóta is szoros a kapcsolatuk. A jármûtervezés a design egyik különleges szakterülete, saját technikákkal, anyagokkal és módszerekkel, valamint általános elméleti és módszertani elemekkel, amelyek a design más területein is érvényesek.

Ezen aspektusokon túlmenõen lényeges része az együttmûködésnek az állandó személyes kapcsolat a tanulók és a Daimler formatervezõi között. Erre adnak lehetõséget a workshop-ok, az elõadások, a konzultációk és a tervbírálatok.

[2]„Általában célunk, hogy az egész világon támogassunk iskolákat és egyetemeket, egyengessük a tanulók pályáját, és elvezessük õket az iparba. Az együttmûködés a budapesti Moholy-Nagy Mûvészeti Egyetemmel egyaránt inspiráló és gyümölcsözõ nekünk és a hallgatóknak is. Már üdvözölhettünk a mi formatervezésünknél fiatal designereket munkatársként, diplomatervezõként, doktoranduszként és gyakornokként” – mondta Gorden Wagener, a Mercedes-Benz Cars design-fõnöke.

A munka további támogatására Wagener úr ma egy smartot adott át a MOME részére.
Kopek Gábor, a MOME rektora köszönet nyilvánítása során hangsúlyozta: „A MOME kiemelt fontosságúnak tartja a Mercedes-Benz Design-nal tartó több éves együttmûködést. Az egyetem hallgatói számára egyedülálló lehetõség, hogy a világ vezetõ autógyáránál szerezhetnek szakmai tapasztalatot.”

smart – a kultikus márka

[1]A smart egy sikertörténet. Az immár 12 éve kapható smart fortwo elismerésre méltó mérleget mutathat fel: 2009 óta a földkerekség 41 országában kapható az intelligens kétüléses autó. 2009 decemberében adták át az új, lítiumion-akkumulátoros smart fortwo electric drive kocsikat kiválasztott berlini ügyfeleknek. A smart páratlanul kapcsolja össze a vezetés sajátos élményét a kényelemmel, az élénk mozgékonysággal, a biztonsággal és a környezet kíméletével. Ideális városi jármû a maga 2,69 méterével! A smart fortwo alapította meg a mikroautó-kategóriát, amelynek egyben nevet is adott: ez a „smart-kategória“. /Autósoldalak.hu/