Autós hírek: Nissan: Új tervezõközpont Pekingben


Autóhifi Autosport Bemutató Érdekes Formula 1 Haszonjármû Környezetvédelem Menetpróba, teszt Motorkerékpár Rally Rendezvény/kiállítás Rendõrségi hírek Rövid hírek Technika Traffipax-hírek Tuning Útinfó Vissza


“Ezzel a 20 új formatervezõ munkatárssal a Nissan új stúdiója tovább növeli kapacitását és lehetõségeit, s ugyanakkor a kibocsátott termékek versenyképességét Kínában és Ázsiában, ahol az autóipar továbbra is biztos növekedésre számíthat” - mondta Shiro Nakamura, a Nissan vezetõ formatervezõje, a márkáért és a designért felelõs alelnöke.
„Az, hogy a stúdiót ott mûködtetjük, ahol a vevõink élnek és dolgoznak, lehetõvé teszi számunkra, hogy a lehetõ legjobban figyelembe vegyük igényeiket, és olyan jármûveket tervezzünk a számukra, amelyek még az elvárásaikon is túltesznek.” - tette hozzá.

[2]A Peking Chao Yang kerületében elhelyezkedõ stúdió, melynek megnyitását 2011 év elejére tervezik, az elsõ olyan design-létesítmény lesz Kínában, melyet japán autógyártó hoz létre.  Peking, amely ma már trend-formáló város, egyre nagyobb formatervezõi közösséggel, köztük számos feltörekvõ autótervezõvel, természetes választás volt a Nissan részérõl, amikor formatervezõ stúdió létesítésére gondolt.

A stúdió a Nissan globális formatervezõ központjait felölelõ hálózat része lesz, mely a két japán központból (Atsugi és Harajuku), az amerikai központból (San Diego, California) és az angliai központból (London) áll. Az NCIC 1,7 millió USA dolláros értékû beruházást tervez az új formatervezõ központ létrehozásával kapcsolatban. /Autósoldalak.hu/