Autós hírek: Mini: Bajnokság formatervezõknek!


Autóhifi Autosport Bemutató Érdekes Formula 1 Haszonjármû Környezetvédelem Menetpróba, teszt Motorkerékpár Rally Rendezvény/kiállítás Rendõrségi hírek Rövid hírek Technika Traffipax-hírek Tuning Útinfó Vissza


[3]A Mini 2010. március 02-án, Genfben mutatta be a nagyközönségnek legújabb modelljét, a négykerék-meghajtású városi terepjárót, a Mini Countryman-t, amelyhez kapcsolódóan egy design pályázatot is kiírt. Az új autó követve a márkára jellemzõ kreatív megoldásokat, olyan egyedi belsõ alkatrésszel érkezik, mint például a MINI Center Rail elnevezésû, az utastér közepén futó sín, amelyre a pályáztatók olyan ötleteket várnak, amelyek praktikusabbá teszik a tulajdonos mindennapjait.

A beérkezett ötleteket a MINI designerekbõl álló zsûri bírálja majd el, a gyõztes megoldást le is gyártja, majd beleteszi a legújabb Mini prototípusokba, amelyeket a 2010-es Párizsi Motor Show-n, névvel ellátva mutatnak majd be a nagyközönségnek. A fõdíj egy párizsi utazás 2 fõre, illetve belépés az októberi Motor Show-ra.

[5]A Mini Space Product Design elnevezésû versenyre a Mini, www.minispace.com oldalán keresztül lehet nevezni, amelyen minták és jó tanácsok segítik az érdeklõdõ designereket a pályázatban. A beküldési feltételek között egyebek mellett 2 dimenziós koncepció elkészítése szerepel, illetve egy pályázó legfeljebb 9 munkával nevezhet. A beküldési határidõ 2010. május 11. 11.00 óra.

[6]A MINI Center Rail: Ez az alkatrész köti össze az autó elsõ és a hátsó felét mind formai, mind pedig funkcionális értelemben. A sín az üléssorok között fut, felületet kínálva arra, hogy biztonságosan elhelyezzük rajta kedvenc tárgyainkat, kiegészítõinket. Mivel a sín elektromos csatlakozóként is funkcionálhat, mobiltelefon és mp3 lejátszó is tölthetõ innen. /Autósoldalak.hu/ 

A versenyre nevezett tervek és a kiírás ezen a linken érhetõ el:
http://www.minispace.com/en_us/background/

Díjak:

1. díj
Párizsi utazás 2 fõre, belépõjeggyel a 2010. októberi Párizsi Motor Show-ra. A nyeremény tartalmazza az utazási költségeket és a szállást is. Az ötletet mindezen túl bemutatják a MINI pavilonban, névvel ellátva.

2. és 3. díj
Egy-egy Apple Macbook Pro. Az ötletet mindezen túl bemutatják a MINI pavilonban, névvel ellátva.

Zsûri 4. és 5. díj:
Egy-egy Apple iPod touch.