Autós hírek: Újra frissítésen esik át a Volvo XC90


Autóhifi Autosport Bemutató Érdekes Formula 1 Haszonjármû Környezetvédelem Menetpróba, teszt Motorkerékpár Rally Rendezvény/kiállítás Rendõrségi hírek Rövid hírek Technika Traffipax-hírek Tuning Útinfó Vissza


Már közel 8 éve mutatkozott be a Volvo elsõ SUV-ja, az XC90. A hazánkban is nagy sikerrel szereplõ autót inkább családos emberek vásárolják, akiknek a biztonság és a jó megjelenés a fontos. A korosodó modellt az XC60 megjelenése óta kezdik elfeledni a vásárlók, így most úgy döntött a svéd gyártó, hogy újra kezelésbe veszi a méretes terepjárót.

[v2]Jelenleg még öt és hétüléses változatban is lehet vásárolni a nagytestvért, azonban a 2010-es szériát már csak hétüléses kialakításban lehet majd rendelni. A gyártó ezzel is el akarja különíteni a két modellt, és a lassan leváltandó XC90 piacát szûkíteni. Mindezek mellet szinte semmilyen változtatás sem figyelhetõ meg az autón. Öt különbözõ felszereltségi szint közül válogathat majd a vásárló, amelyek nem különösen változtak. Továbbra is három motorral lehet majd rendelni az XC90-t, a jól ismert 180 lóerõs öthengeres D5 motor a legkelendõbb, de a 3,2 literes, soros hathengeres, 238 lóerõs benzines darabot is szívesen választják a vásárlók. Akiknek ezek a motorok nem elegendõek, azok válaszhatják hozzá a 4,4 literes V8-as erõforrást is, amely 315 lóerõt teljesít a terepjáró orrában. Valószínû, hogy az új D5 motor csak a következõ szériába kerül be, amelynek érkezésének idõpontja egyelõre nem ismert. Hamarosan limitált szériás darabok érkezésére is számíthatunk, hiszen amikor egy modell kifut, akkor a legtöbbször ilyen csomagokkal teszik vonzóbbá az öregedõ modelleket.

[v3]Ugyan kicsit lehet, hogy már kifutott a modell, de aki az XC mellett dönt biztosan nem fog mellé, hiszen egy kiforrott jó technikáról beszélünk, amely igazán biztosnságos az egész család számára.

Forrás: a5.hu