Autós hírek: 63. Frankfurti Autószalon: Hét Volkswagen újdonság


Autóhifi Autosport Bemutató Érdekes Formula 1 Haszonjármû Környezetvédelem Menetpróba, teszt Motorkerékpár Rally Rendezvény/kiállítás Rendõrségi hírek Rövid hírek Technika Traffipax-hírek Tuning Útinfó Vissza


[2]A jövõ egyik alap-pillére lesz az elektromos hajtású autók tömegtermelése. Egy ilyen autó sikeréhez fontos, hogy mindenki számára elérhetõ legyen, és komoly gyakorlati haszonnal kell bírnia-mondta a bemutatón Martin Winterkorn a Volkswagen AG igazgatóságának elnöke.
A zéró kibocsájtású E-Up! a 2011-ben megjelenõ kis családi autó moduljaira épül, de 3,19 méteres hosszával még kompaktabb formát öltött. A 3+1 üléses kisautó 135 km/h sebességre képes, csúcsteljesítménye 60, tartós teljesítménye 40 kW, 11,3 másodperc alatt gyorsul 100 km/h sebességre, az elõre- és hátramenetet a vezetõ egy gombbal válthatja.


[3]Ugyancsak itt mutatkozott be a Volkswagen leginkább üzemanyag takarékos tanulmánya az L1.  A teljes hibrid autó mindössze 380 kg tömegû, hossza a VW Fox-éhoz, magassága a Lamborghini Murcielago-éhoz hasonlítható. Kombinált üzemanyag fogyasztása 1,38 liter dízelolaj, melyet kiváló – cd 0,195-ös- súrlódási együtthatójának és aerodinamikus formájának köszönhet. A 160 km/h-ra képes L1 káros-anyag kibocsájtása 0,36 g/km.

[1]Ezekkel együtt a Volkswagen 7 újdonságot mutatott be Frankfurtban: az E-Up! És az L1 mellett itt debütált az új Polo 3 ajtós változata, a Polo, a Golf és a Passat BlueMotion új, fogyasztási rekorder változata, és a valaha épített legerõsebb legerõsebb Golf változat a Golf R./Autósoldalak.hu/