Autós hírek: Peugeot BB1: Kreativitással a mozgás szabadságáért


Autóhifi Autosport Bemutató Érdekes Formula 1 Haszonjármû Környezetvédelem Menetpróba, teszt Motorkerékpár Rally Rendezvény/kiállítás Rendõrségi hírek Rövid hírek Technika Traffipax-hírek Tuning Útinfó Vissza


A mindössze 2,5 méter hosszú, de négy személynek helyet adó BB1 villanyautó mindenféle szempontból újra feltalálja a gépkocsit: kíméli a környezetet,  ugyanakkor felépítése, stílusa, belsõ designja is merõben eredeti.
Elõtérbe helyezi a szabadságot, az optimizmust, sõt az altruizmust is. A BB1 egy újszerû autós élmény ígérete.

[1]Folytonosan változik a világ. Egyre nõ a városi forgalom. Mindenki szeretne idõt megtakarítani, a környezet védelme viszont fontosabb, mint bármikor korábban volt. A tervezõk pedig újabb és újabb nagyszerûbb ötleteket eszelnek ki, a holnap megoldásait keresve. Mindezek jegyében fejlesztett ki a Peugeot egy érdekes mobilitási ajánlatot. Életkorától és pillanatnyi szükségleteitõl függetlenül mindenki megtalálja a megfelelõt az Oroszlános márka kerékpárjai, motorkerékpárjai és autói között. A Peugeot folytonosan kutat és megoszt mobilitási megoldásokat, összehoz különbözõ cégeket, hogy egyesítsék tapasztalataikat és alkotóerejüket, hozzanak létre különösen eredeti elképzeléseket. A márka tényleg mindig is globálisan, megbízhatóan szolgálta a mobilitást, újszerû, felelõsségtudatosan vállalható és versenyképes jármûvekkel, legyenek azok két-, három vagy négykerekûek.

A 63. Frankfurti Autószalonon leleplezett BB1 koncepcióautó is ezt az eszményt követi, kitágítja a határokat, újszerû autózást, kifejezésmódot és hozzáállást hoz. Ez az elektromos jármû új utat jelöl ki a városi közlekedésben.


Tökéletesen eredeti ötlet

A BB1 valamennyi kérdésre igyekszik választ adni, amelyekkel napról-napra találkozik a ma embere, ezért maximális sokoldalúságot kínál kompakt méretekkel, dinamikus és mozgékony (fordulóköre mindössze 3,5 méteres).
Mindezek érdekében igazi kihívást vállaltak a Peugeot tervezõi – olyat, amilyen nem fordult még elõ az automobil történetében: négy személyt elhelyezni egy 2.5 méteres jármûben. A belsõ térkihasználásnak ezen rekordja nagyobb szállítókapacitást eredményez, noha 'kompakt' méretének köszönhetõen egészen kis helyen is leparkolható a kocsi – akár a járdára merõlegesen is.

[3]A titok nyitja abban áll, hogy az utastér elrendezése a kétkerekûekét követi, a vezetõ pedig újszerû, a szokottnál függõlegesebb pozícióból uralja jármûvét. Ezt fõképp azáltal érték el, hogy nincsenek pedálok. A hátsó utas tandem-helyzetben ül a vezetõ mögött, a jobb oldalon pedig hasonló a helyzet. Ez a négykerekûtõl merõben újszerû koncepció adja a BB1 eredetiségét.

Bejutni az újszerû mechanizmusú ajtón keresztül lehet, a csomagtartó pedig hátfalajtón keresztül hozzáférhetõ. A belsõ tér átrendezhetõ: négy utas mellett 160 liternyi poggyásztér marad, amely 885 liternyire nõ, ha csak a vezetõ utazik.


Stílusos szakítás a múlttal

Már a jármû stílusa, elejének lendületes vonala, üvegezett felületének nagysága, ajtóinak alacsonysága (az utastér szellõzésével kapcsolatban) és hátsó kerékívének letisztultsága is sejteti a belsõ teret és a vezetés ergonómiáját. Nem olyan, mint az eddig látott autók: szakít a múlttal! Robusztus és védelmezõ, minden egyes részletébõl sugárzik a minõség és a technika; elegendõ csupán a fénydiódás fényszórókra és a visszapillantó kamerára utalni. Dupla búborék-teteje, amilyet az RCZ is kapott, tágasabbá teszi a hátulját.


Felhasználóbarát

[2]A nyitott és a nagy ablakok jóvoltából világos BB1 interaktív technikák sorát vonultatja fel. A színes képernyõ és az audiorendszer 'okostelefon' funkciókat valósít meg: egyszerre telefon, navigátor, Internet-hozzáférés, rádió, MP3... Csak be kell dugni a kábelt az USB csatlakozóba, illetve ha kell, a 12 voltos aljzatba. Ez az univerzális és felhasználóbarát rendszer lehetõvé teszi, hogy a lényegre figyeljünk, ne pedig sokféle készülékre, ezáltal hozzájárul a biztonsághoz, és jelentõs súlyt takarít meg.

A visszapillantó kamera fölöslegessé teszi a tükröket, ezáltal nem olyan széles a jármû és javul az áramvonalazása, ugyanakkor még technikásabb benyomást kelt a berendezés.


Környezetbarát jármû

A BB1 elektromos hajtómûve iránymutatóan újszerû. A villanymotorok a hátsó kerekekben vannak, a konstrukció a Michelin részvételével született.  Ez az eredeti megoldás maximális belsõ teret eredményez. Az ötlet a quadoktól származik, a csúcsteljesítmény 15 kW (20 LE) – azaz motoronként 7.5 kW. Városi közlekedésre nagyon kedvezõ a súly és a teljesítmény aránya, ennek megfelelõen nagyon élénk az indulás (0-ról 30 km/órára 2.8 másodperc) és a késõbbi gyorsítás is (30-60 km/óra 4 másodperc), tehát a Peugeot névhez illõen élvezetesen vezethetõ és biztonságos a jármû.

Az erõs lítiumion akkumulátor kényelmes, 120 kilométeres hatótávolságot ad. Két „csomagban”, a hátsó ülések alatt helyezkedik el, így nem vesz el semmit az utas-, illetve a csomagtérbõl. Továbbá, mivel a két tengely között található, középen összpontosul a súly, aminek stabilizáló hatása van, különösen fékezéskor.

Könnyû felépítéssel

[1]A Peugeot mérnökei teljesen újragondolták a jármûtervezést. A BB1 csõvázát például a Peugeot Motorcycles konstruálta. Szerkezeti egységei viszont teljesen normálisak: elektromos szervokormány, kettõs keresztlengõkaros elsõ és hátsó futómû, rugó-lengéscsillapító egységek – így az úttartás és stabilitás teljes mértékben megfelel a jármû teljesítményének, a városi közlekedés szempontjainak, valamint a Peugeot-tól elvárható élvezetes és biztonságos autózásnak.

Az utasteret körülfogó karosszéria könnyû szénszálas szerkezetû, megadva a lehetõséget a késõbbi egyedi kialakításra és sokféle forma alkalmazására. A jármû súlya, akkumulátorokkal együtt, nem haladja meg a 600 kilogrammot, és mivel minden fõdarab ideális helyre került, nagyon jó a súlyelosztás.

Elektromos hajtásának köszönhetõen a BB1 eszményien környezetkímélõ jármû, kipufogás- és zajmentes, ráadásul nem fogyaszt fosszilis energiahordozót. Eme elõnyei ráadásul nemcsak menet közben érvényesülnek! Álló helyzetben a tetõn elhelyezett napelemek tartják mûködésben a szellõzést: friss levegõ jut az utastérbe, mégpedig úgy, hogy az aktívszenes finomszûrõ elõzõleg kiválasztja belõle a pollent és az egyéb szennyezõ anyagokat.

Legújabb generációs napelemekkel

[3]A BB1 élvonalbeli technikát képviselõ napelemei az Ocean Vital alapítvánnyal karöltve készültek. Flexibilisek, ezért domború felületen is használhatók, mint a BB1 dupla buborék teteje, és megfogják a beesõ fényenergia 16 százalékát, ami sokkal jobb, mint az eddigi rendszerek teljesítménye. Ezek látják el a jármû néhány elektromos berendezését.

Az Ocean Vital alapítványt a világkörüli hajós Raphaël Dinelli hozta létre, új és tiszta technikák kifejlesztésére, a természeti erõforrások és környezetünk megõrzése érdekében. A BB1 projekt részeként a Peugeot és az Ocean Vital megállapodást kötött, hogy támogatják a megújuló energiaforrások kutatását és fejlesztését, illetve ennek keretében bátorítják a francia „zöld gazdaság” projektjeit.


Folytatódik a történet...

A 'BB1' név a Peugeot történetére és az 1905-1912-es 'Baby Peugeot' modellekre utal. Az ultra-kompakt, könnyû villanyautó koncepciója pedig a Peugeot VLV-t idézi. Ebbõl 370 darab készült 1941 és 1945 között, megfelelve a második világháború alatti különleges igényeknek. Mindez azt mutatja, hogy a Peugeot mindig képes volt az idõk szavához és a szükségletekhez igazítani jármûkínálatát./Autósoldalak.hu/