Autós hírek: Mercedes C osztály: Dinamika, elegancia és stílus, felsõfokon


Autóhifi Autosport Bemutató Érdekes Formula 1 Haszonjármû Környezetvédelem Menetpróba, teszt Motorkerékpár Rally Rendezvény/kiállítás Rendõrségi hírek Rövid hírek Technika Traffipax-hírek Tuning Útinfó Vissza


A magas szintû menetkultúrát, vezetési élményt és markáns személyiséget kínálva. A Special Edition limuzin- és T-Modell kivitelben, valamennyi motorféleséggel kapható.

[3]Sportos szenvedély – vagy szenvedélyes sportosság? –, vérpezsdítõ dinamika és magabiztos stílus jellemzi a Mercedes-Benz C-osztály új Special Edition kiadását. A C-osztály markáns, többszörösen díjnyertes designjának stílszerû részletekkel adtak elõkelõbb, ugyanakkor sportosabb kisugárzást. Karakteres a sötétített fényszóró és kerete, az új Indium-szürke fényezés (választható Obszidiánfekete, Palládiumezüst, Irídiumezüst vagy Kalcitfehér is) valamint a17 colos, ötküllõs könnyûfém-kerék, rajta elöl 225/45R 17-es, hátul 245/40 R 17-es gumival. Rendelkezésre áll 16 colos, hétküllõs alumíniumkerék is, 205/55 R16 gumimérettel.

A külsõ finomságok között említést érdemelnek a polírozott alumínium díszlécek, a matt briliáns-ezüst lamellás hûtõmaszk krómbetétjei és integrált Csillaga, a krómgyûrûs, dupla lamellás ködfényszórók, a lökhárítók, az oldalvédõ elem és a csomagtartó-fedél krómbetétje, illetve a B-oszlop ragyogó fekete fényezése.

[4]Akárcsak a külsõ, a berendezés is az AVANTGARDE kivitelnek felel meg, de értékes anyagokkal és finoman összehangol részletekkel még kifinomultabbá és energikusabbá tették. Külön a Special Edition részére készült a fekete ARTICO bõrutánzat, komobézs Liverpool szövetbetéttel kombinálva. Az ülést, a középsõ kartámaszt, az ajtóbetétet és a szõnyegeket komobézs kontrasztvarrás díszíti. A szõnyegeken „Special Edition“ felirat olvasható. Extraként bõrülést lehet rendelni –
ez is kétszínû: fekete / Szahara-bézs, illetve fekete / konyak-barna.

A fekete és bézs berendezéssel kontrasztot képez a Special Edition másik sajátsága, az alumínium belsõ dekoráció. Alapfelszerelés még a kettõs pohártartóval és tárolóval ellátott középsõ kartámasz elöl, az 1/3 : 2/3 arányban dönthetõ hátsó üléstámla, átrakó nyílással, a komfort multifunkciós kormánykerék, a kombinált mûszer 4,5 colos kijelzõje, a ferdén levágott csõfoglalatba helyezett három körmûszer, a bõrrel bevont váltó/választókar és az ülésfûtés.

[1]Nem hiányoznak a mûszaki újdonságok sem, mint az AGILITY CONTROL, az ADAPTIVE BRAKE vagy a BlueEFFICIENCY sem. Ezekkel etalonnak számít a C-osztály a kompakt prémiumautók között! Szintén alapfelszerelés az Intelligent Light System, és a látási viszonyokhoz önmûködõen alkalmazkodó bi-xenon fényszóróval, változó fényelosztással, aktív kanyarfénnyel, dinamikus hatótáv-szabályozással és sarokfénnyel. Tovább fokozza a komfortot az akadályok távolságára optikailag és akusztikailag figyelmeztetõ PARKTRONIC.

A Mercedes-Benz C-osztály új Special Edition kiadása máris kapható, limuzin- és T-Modell kivitelben, valamennyi motorváltozattal. Az utóbbiak között szerepel az újonnan tervezett, különösen élénk, példásan takarékos és környezetkímélõ négyhengeres dízel is, amellyel a hatékonyság mércéjét állítja fel a márka./Autósdoldalak.hu/