Autós hírek: Cadillac: Wahorn újabb kalandja


Autóhifi Autosport Bemutató Érdekes Formula 1 Haszonjármû Környezetvédelem Menetpróba, teszt Motorkerékpár Rally Rendezvény/kiállítás Rendõrségi hírek Rövid hírek Technika Traffipax-hírek Tuning Útinfó Vissza


Az ismert képzõmûvész és ufókutató új projekten dolgozik, amelyben Fabricius Gábor – akinek a közelmúltban jelent meg Puha Neon Fejlövés címû regénye – valamint Kollmann Áron, a Republic Group kreatív producere is támogatják. Korábban a Helyi Témában tett felhívására már hat hölgy jelentkezett: õk bizony már puszta vasba is kapaszkodnának Wahorn Andrásért. De mirõl van szó pontosan?

[8]A Matyóföld szélén, Mezõszemerén élõ Wahorn új projekten dolgozik. „Ötven, matyó mennyecskét ufó maszkban, csavarintott kendõvel egy nõheggyé halmozva õket egy 1972-es Cadillac Sedan de Ville karosszériájára kapaszkodva szeretnék elszállítani. Eközben a hatalmas leszállópályán huszárok, õshonos magyar háziállatok, népi táncosok vonulnak fel. Ez a példátlan vállalkozás a magyar nemzeti hagyományokat ötvözi nemzetközi és ûrtudományos (galaktikus) látványosan szórakoztató és egyben kulturálisan is távolba mutató értékekkel, lényegében a matyók, mint népcsoport és az ufók közti lélegzetelállító összefüggésekre mutatna rá.

Ha alaposabban szemügyre veszünk ugyanis egy matyóföldi hölgyet, egy különleges, szinte földönkívüli lény alakja bontakozik ki elõttünk, és „csavarintott kendõjük” (a jellegzetes négyszeres pompon) egészen biztosan megfelelõ eszköz az ufókkal való kommunikáció felvételére” – mesél a naplementében fogant ötletérõl a mûvész, akinek alkotásaiban is gyakran felbukkannak a földönkívüliek.

[5]„Ha sikerül ennyi vállalkozó kedvû és persze erõs nõt találni – és miért ne sikerülne?-, ezzel az élõ nõszoborral szeretnék stílusosan végigmenni az elhagyatott mezõkövesdi katonai repülõtér kolosszális kifutópályáján. Nagyon valószínûnek tartom ugyanis, hogy ha az ufók lenéznek az ûrbõl, ezt a betonpályát választják majd ki a landolásra. A fõ leszállópálya nagyobb, mint a ferihegyi: három kilométer hosszú, nyolcvan méter széles, és tudtommal tizenöt méter vastag. Nem csoda, hogy a mai napig szinte tökéletes állapotban van. Egy idõben, egymás mellett akár hat vadászgép is fel tudna innen szállni”– folytatja Wahorn, aki szerint ráadásul igen nagy energiaáramlások húzódnak itt.

András az elmúlt hetekben éjt nappallá téve a részleteken és a forgatókönyvön dolgozott, ám ahhoz, hogy álmát meg valósíthassa, várja további érdeklõdõk, szponzorok és mindenekelõtt további kapaszkodni vágyó, jó erõnlétben lévõ hölgyek jelentkezését./Autósoldalak.hu/