Autós hírek: BMW G 450X: Dobogós hely Szlovákiában


Autóhifi Autosport Bemutató Érdekes Formula 1 Haszonjármû Környezetvédelem Menetpróba, teszt Motorkerékpár Rally Rendezvény/kiállítás Rendõrségi hírek Rövid hírek Technika Traffipax-hírek Tuning Útinfó Vissza


A BMW G 450 X-el versenyzõ hétszeres világbajnok, Juha Salminen harmadik helyezést ért el az enduro világbajnokság (WEC) szlovákiai futamán. A bajnokság ötödik megmérettetésén a versenyzõk rendkívül nehéz idõjárási körülményekkel találták szemben magukat, mivel az elmúlt napok esõzései miatt a puchovi pályát vastag sárréteg borította.

[2]A péntek esti szuper teszt megnyerésével a lehetõ legjobban indult a futam a finn klasszisnak, ám a folyamatos erõs esõzés miatt elkövetett néhány hiba következtében csak az E2 osztály negyedik helyén tudta zárni a verseny elsõ napját. A második napon már szárazabb körülmények között álltak rajthoz a motorosok, és a G 450 X-el versenyzõ Salminen hamarosan vezetõ helyre került. A versenyzõ végül a harmadik helyen ért célba, így jelenleg a világbajnoki pontversenyben is a harmadik helyen áll.

A BMW Motorrad Motorsport másik versenyzõje, Simo Kirssi az elsõ napot az ötödik, a második napot pedig kiegyensúlyozott teljesítménnyel végül a hetedik helyen fejezte be, az összetettben így a hetedik lett a „Repülõ Finn” néven is emlegetett motoros.

A bajor csapat többi versenyzõje közül az E3 osztályban Marko Tarkkala mindkét napon a 8. helyen, Anders Eriksson pedig az E2 osztály 12. és 11. helyén végzett./Autósoldalak.hu/