Autós hírek: Volkswagen Polo: Erõsnek bizonyult


Autóhifi Autosport Bemutató Érdekes Formula 1 Haszonjármû Környezetvédelem Menetpróba, teszt Motorkerékpár Rally Rendezvény/kiállítás Rendõrségi hírek Rövid hírek Technika Traffipax-hírek Tuning Útinfó Vissza


Legkorszerûbb technikái és megnyerõ formái ellenére a belépõmodell alapárát elõdje szintjén sikerült tartani, mégpedig kedvezõ és jól átlátható üzemeltetési költségek mellett. Az új Polo a Német Biztosítók Szövetsége (Gesamtverbandes der Deutschen Versicherungswirtschaft; GDV) részérõl is rendkívül kedvezõ teljes körû casco besorolásban részesült.

[1]Az új Polo német biztosítási besorolása tekintetében immár csaknem minden motorváltozatában megelõzi vetélytársait, és a „Kategóriája legjobbja” („Best in Class“) biztosítói besorolást kapta a Német biztosítók Szövetségétõl.

Az új Polo karosszériájának megnövelt szilárdsága és lökhárítóinak intelligens konstrukciója miatt jelentõsen csökkentek az autó javítási költségei. A költségesebb alkatrészeket – mint például a légkondicionáló hûtõjét vagy a kipufogórendszert – pedig úgy helyezték el, hogy a jellegzetes városi koccanások során még sértetlenek maradjanak.

A gyártók nagy figyelmet fordítanak modelljeik biztosítói besorolására, ugyanis a kedvezõ elbírálás alapjait már tervezéskor, megfelelõ konstrukciós megoldásokkal vethetik meg. Minél kisebb kárt okoz egy-egy baleset a jármûben, annál kedvezõbben alakul biztosítói besorolása.

[4]Németországban a teljes körû casco besorolás megállapításakor 15-16 kilométer/órás sebességgel végrehajtott, szabvány szerinti ütközési próbának vetik alá az autókat. Ezt követõen a jármû javíthatósági adottságait vizsgálják, emellett a vezetõk egyéni reakcióit, a baleseti statisztikák adatait, illetve az adott modell további törésteszt-eredményeit veszik tekintetbe./Autósoldalak.hu/