Autós hírek: PACCAR, Kenworth: Környezetvédelmi díj


Autóhifi Autosport Bemutató Érdekes Formula 1 Haszonjármû Környezetvédelem Menetpróba, teszt Motorkerékpár Rally Rendezvény/kiállítás Rendõrségi hírek Rövid hírek Technika Traffipax-hírek Tuning Útinfó Vissza


A díjat 2000. évi bevezetése óta most elõször kapta meg egy haszonjármû-gyártó. A Kenworth kiemelkedõ innovációs tevékenységéért és a környezetbarát mûködésû jármûvek fejlesztése terén elért eredményeiért részesült az EPA elismerésében.

További példák a PACCAR-nak az ágazatban kiemelkedõ környezetvédelmi eredményeire:
A Waste Management Inc. hulladékkezelõ vállalat Peterbilt 320-as típusú, dízelhidraulikus hibrid teherautókat vásárolt hulladékszállítási célra. A jármûvekbe az Eaton által kifejlesztett hidraulikus rásegítési rendszer (HLA) lett beépítve, amely képes felfogni és eltárolni a fékezés során keletkezõ energiát.
A Kenworth T370-es az elsõ középkategóriás dízelelektromos hibrid teherautó New York jármûparkjában. A Kenworth hibrid jármûvet a köztisztasági hivatal használja majd New York város egész területén.

[1]„A gazdaság továbbra is súlyos nehézségekkel küszködik. Az áruszállítás fuvartonnában kifejezett teljesítménye elfogadható mértékû lenne, ám ezt ellensúlyozzák az építõipar gyengélkedése, a lecsökkent jármûgyártás, az ipari vállalkozások beruházásainak leépítése és a visszaesett kiskereskedelmi forgalom miatt nehézzé vált gazdasági körülmények” – mondta Tom Plimpton, a PACCAR alelnöke. „Észak-Amerikában és Európában a haszongépjármû-gyártás a második negyedévben várhatóan 5-10 százalékkal esik vissza az elsõ negyedévhez képest, csökkenõ árrések mellett. A PACCAR második negyedévi jármûgyártási volumene az alacsonyabb ipari teljesítményt tükrözi, és a vállalat haszonjármû-ágazata által realizált bruttó árrés alatta marad az elsõ negyedévinek. A PACCAR folytatja mûködési költségeinek szigorú csökkentését, hogy tevékenysége igazodjon a jelenlegi piaci környezethez.”

Plimpton a következõket fûzte még hozzá: „Reménykedésre adhat okot, hogy a fuvarozó vállalatok kezdik belátni, számos elõnnyel járhat, ha az év során késõbb új jármûveket vásárolnak, mert flottáik elöregedése a jelenlegi jármûveik karbantartási költségeinek növekedését hozza magával.” /Autósoldalak.hu/