Autós hírek: Skoda Fabia: Újra ralis bevetésen


Autóhifi Autosport Bemutató Érdekes Formula 1 Haszonjármû Környezetvédelem Menetpróba, teszt Motorkerékpár Rally Rendezvény/kiállítás Rendõrségi hírek Rövid hírek Technika Traffipax-hírek Tuning Útinfó Vissza


A januári monte carloi sikeres bemutatkozó és a májusi azori-szigeteki második helyezés után a Škoda Motorsport gyári csapata bejelentette részvételét a következõ IRC versenyen, amely június 18–20. között lesz Belgiumban. Az elõzetes jelentkezések alapján erõs mezõny és kiemelkedõ verseny várható a futamon.

[2]Kezdetben azt terveztük, hogy az Azori Rally-t követõen a lehetõ legkésõbb, az orosz ralin indulunk, de megváltoztattuk a véleményünket, hiszen a belga rali egyike a legfontosabb versenyeknek az IRC naptárában, csupa elsõ osztályú versenyzõvel és kitûnõ rendezéssel. Másik okunk, hogy a Motorsport projektünk fontos része a versenyzés, valamint a Fabia Super 2000 értékesítési programja is. Éppen ezért elhatároztuk tehát, hogy rajthoz állunk Belgiumban a projektünk jövõje érdekében. A döntés hátterében Francois Duval, az egyik kulcsfontosságú versenyzõ is áll, akivel a Skoda importõre Belgiumban nagyon jó kapcsolatot ápol. A belga csillag, Fabia Super 2000-t vezet René Georges csapatában.” – mondta el Michal Hrabánek, a Škoda Motorsport csapatfõnöke az Ypres Rally-val kapcsolatban.

[3]Raimund Baumchlager BRR csapata volt az elsõ, amely Skoda Fabia 2000-et vásárolt. Õk a múlt évben a Fabia Super 2000 prototípusának tesztelésében is érintettek voltak. A BRR részt vesz a PWRC sorozatban is a svéd  Patrick Sandell-el a volánnál, aki mögött nagyszerû szezon áll: megnyerte a PWRC-t Norvégiában és Cipruson, valamint második helyezést ért el Szardínián. A Škoda ausztriai importõrének támogatottjaként Raimund Baumschlager a Fabia Super 2000-el az Ausztriai Bajnokságban is indul, ahol a verseny esélyeseként állhat a rajthoz egy elsõ és egy harmadik helyezéssel a háta mögött.

A Fabia Super 2000 már bizonyított Olaszországban is, ahol a motorsport nagy népszerûségnek örvend. Két Fabia Super 2000 tulajdonosaként, az A-Style/MRT csapata leginkább az olasz bajnokságban vesz részt, és az eddigi versenyek során egy második (Gamba) és egy harmadik (Travaglia) helyezést értek el. A Škoda Motorsport hamarosan egy újabb autót is értékesít Olaszországba, a helyi importõr támogatottja, a ŠkodaRally Team Italia vásárol ugyanis egy Skoda versenyautót.

[4]“Egyre több autót készítünk más országokba is, ahol a tárgyalások különbözõ szinten állnak a potenciális vásárlókkal. A jelenlegi igények azt mutatják, hogy a gyári és privát csapatok támogatása helyes stratégia. Örömünkre szolgál az érdeklõdõk nagy száma, hiszen a kereslet most sokkal nagyobb, mint a projekt kapacitása. Ennek ellenére azonban idén továbbra is az a célunk, hogy legalább 15 csapatot szolgáljunk ki autóval.” - mondta Michal Hrabánek./Autósoldalak.hu/