Autós hírek: Mercedes-Benz Bike Sports: Új, exkluzív Mercedes-Benz kerékpárok


Autóhifi Autosport Bemutató Érdekes Formula 1 Haszonjármû Környezetvédelem Menetpróba, teszt Motorkerékpár Rally Rendezvény/kiállítás Rendõrségi hírek Rövid hírek Technika Traffipax-hírek Tuning Útinfó Vissza


A Mercedes-Benz emellett gondosan átdolgozta és részleteikben tökéletesítette bevált kerékpártípusait. Ezáltal a Mercedes-Benz kerékpár-kollekciója ugyanolyan magas színvonalat képvisel, mint a márka prémium-autói.

[7]Mûszaki szempontból valóságos ékszer az új Foldingbike. E kerékpár szabadalmazott összehajtási mechanikája különösen egyszerûen kezelhetõ. Az összehajtás, illetve szétnyitás néhány másodpercig tart, szerszámra nincs szükség hozzá.
Az intelligens szerkezet két különbözõ összehajtott helyzetet tesz lehetõvé:
Shuttle-helyzetben ugyan össze van hajtva a váz, de a kerékpár tolható és kormányozható – így nagyszerûen lehet tömegközlekedési jármûveken szállítani.
Teljesen összehajtva különösen kevés helyet foglal a Mercedes-Benz kerékpárja. Ilyenkor mindössze 80x80x35 cm a mérete, és berakható a hozzá tartozó, jó minõségû hordtáskába. A bicikli állandó társként utazhat velünk a csomagtartóban, a jachton, ott lehet a kempingben vagy az irodában.

Az összehajtható váz elsõ és hátsó rugózásának egyaránt 40 milliméter a rugóútja; a futómû az egyéni komfortigénynek megfelelõen beállítható. Nyolcfokozatú Shimano láncváltó tesz lehetõvé lazán könnyed hajtást, nagyfokú biztonságról tárcsafékek gondoskodnak. Oldaltámasz, sárvédõ és variálható csomagtartó teszi mindennapi használatra alkalmassá ezt a rendkívüli kerékpárt. Az új Mercedes-Benz Foldingbike 1699 euróért kapható, ezüst- vagy fehér színben.

All Mountain Limited 2009 terepkerékpár

[1]A legdurvább sziklás ösvény vagy a legnehezebb kalandtúra is élvezet a Mercedes-Benz új terepkerékpárjával. Az összesen száz példányban forgalomba hozott gép az abszolút legmagasabb mûszaki színvonalat képviseli, az exkluzív MB-designnak megfelelõ alumíniumváz rugóútja elöl 125, hátul 120 milliméter. Az elsõ teleszkóp a kormányról, annak elengedése nélkül blokkolható. A terepkerékpár olyan csúcs-komponensekkel készül, mint a 27 fokozatú SRAM X.9/X.0 27 láncváltó, a Truvativ NOIR Carbon hajtókar, az Avid Elixier CR tárcsafék és a két DT Swiss X 1800 kerék. A hightech-kerékpárhoz teleszkóppumpa tartozik. Háromféle vázmérettel, matt fekete-matt fehér fényezéssel kapható, 3999 euróért.

Limited 2009 versenykerékpár

[3]Mindössze 6,9 a versenyzésre alkalmas gép súlya, amelyet száz darabra korlátozott sorozatban készít a különösen ambiciózus és igényes bringásoknak a Mercedes-Benz. A kapható legjobb komponensekbõl állították össze: karbonváz, Carbotec monocoque Carbon villa, húszfokozatú SRAM RED váltó, SRAM RED Carbon hajtókar és két DT Swiss RR 1450 „mon chasseral' RWS kerék tartozik hozzá. Öt vázméretben, karbon-fehér-piros színben vásárolható meg, 4999 euróért.

Fitnessbike 2009

Részleteiben tökéletesítette a Mercedes-Benz a bevált edzõkerékpárt, amely Sport- és Comfort-változatban (a Comfort nõi vázú) és többféle vázmérettel áll rendelkezésre. Mostantól már XL vázméretben is gyártják. Nívós szerkezeti elemekbõl áll, az exkluzív MB-design szerinti, divatos fehér színû alumíniumvázra 80 milliméter berugózású, blokkolható teleszkópvilla, 27 fokozatú SRAM X.5 láncváltó és két tárcsafék kerül. A gép ára 1099 euró.

Trekkingbike 2009

[5]Az új E-osztályhoz passzolóan jelenik meg a Mercedes-Benz kerékpár-kollekciójának klasszikusa, a Trekkingbike: idéntõl kapható a trendi rézbarna metál - fehér színösszeállításban, és a nagytermetû bringásoknak való XL-kivitelben is. Az exkluzív MB-designt mutató alumíniumváz négyféle méretû, és Sport- vagy  Comfort-kivitelû lehet, közös jellemzõ a 80 milliméter berugózású, blokkolható teleszkópvilla, a 27 fokozatú SRAM X.5 váltó, a tárcsafék, vele egybeépített lakattal az elsõ keréknél, valamint a kiváló minõségû túrakészlet, benne Shimano kerékagy-dinamóval, Busch & Müller lámpákkal, sárvédõvel és Topeak csomagtartóval. Ára 1349 euró.
Továbbra is kínálja a Mercedes-Benz a legkisebb bringásoknak a Kidsbike gyermekkerékpárt 299 euróért, illetve nagyobbaknak a bevált terepkerékpárt 2790-ért. Valamennyi a Mercedes-Benz márkakereskedõknél vásárolható meg.

Kerékpáros ruházat 2009

Új a biciklizést még jobb szórakozássá tevõ Mercedes-Benz sportöltözék-kollekció is. Funkcionális, lélegzõ, gyorsan száradó, bõrkímélõ anyagokból készül. A nadrágokban külön belsõ rész van, kényelmes nyeregpárnázással./Autósoldalak.hu/