Autós hírek: Nissan GT Akadémia: Dobogós helyezés!


Autóhifi Autosport Bemutató Érdekes Formula 1 Haszonjármû Környezetvédelem Menetpróba, teszt Motorkerékpár Rally Rendezvény/kiállítás Rendõrségi hírek Rövid hírek Technika Traffipax-hírek Tuning Útinfó Vissza


A 2008-as Nissan/PlayStation® GT Academy nyertese, az elsõ olyan autóversenyzõ, aki virtuális pilótából vált igazi versenyzõvé, folytatta a sikeres versenyzést. Az elmúlt évi, zsúfolt programokkal teli intenzív edzéseket követõen, ahol olyan jól ismert versenyzõk foglalkoztak Lucassal, mint például Johnny Herbert, a játékosból versenyzõvé vált fiatalember Európai GT-versenyen történõ bemutatkozása nagyon pozitívan sikerült.
Az elmúlt hétvégén újra kitett magáért, amikor a gyakorlott versenyzõhöz, Alex Buncombe-hoz csatlakozva komoly versenytársakkal szállt szembe az erõs Európai GT4 sorozatban. Lucas és a Nissan PlayStation csapat két jó eredménnyel nagyon jó hétvégét szerzett magának Silverstone-ban, ami tökéletes további lépés Lucas számára a Grand Turismo versenyzés világa felé.

[1]Az elsõ versenyen Lucas és Alex a 11-es rajtrácsról a 6 helyen fejezte be a versenyt, de a második verseny volt az, amely emlékezetes eredménnyel járt a versenyzõk számára.  Buncombe úgy rajtolt el a 4. rajtrácsról, ahogy a nagykönyvben meg van írva, és az elsõ kör végéig vezetett. Ezt az elõnyt elvesztette, amikor bejött a safety car, majd egy óvatos boksz-kiállás következett, és innentõl Ordonezre maradt, hogy jöjjön vissza a pályára és harcoljon a 2., 3. és 4. helyen. Hõsies küzdelem folyt egészen a verseny végéig, de Ordonez kihasználta a lehetõségeit, és az utolsó pár kanyarban úgy vezetett, hogy a nem várt, de megérdemelt dobogós helyen futott be a célba.

Lucas így nyilatkozott: “Tényleg jó erõsen megnyomtam az utolsó kanyarokat, megpróbáltam megelõzni a BMW-t. A hátsó kerekei megcsúsztak, és így az utolsó kanyarban meg tudtam elõzni. Nagyon boldog vagyok, hogy elsõ GT4-es hétvégémen harmadikak lettünk, ez óriási érzés számomra. Két hét múlva Olaszországban megpróbálunk még jobbak lenni. Alex megmutatta, hogy a Nissan képes vezetni a versenyben, és én nekem csak ki kell használni az esélyeket.”

[2]A Nissan Playstation csapatfõnöke, Bob Neville hozzáfûzte: „ A múlt évben a Nissan Z és Alex Buncome több futamot nyert az Európai GT4-ben, mint bárki más, de a mai dobogós helyezés nagyon jó eredmény, mert láthattuk, hogy Lucas milyen rövid idõ alatt jutott el oda,  hogy  a  mai magával ragadó versenyzést produkálja.”
A Mark Bowles a Sony Computer Entertainment Europetól hozzátette: “A Grand Turismo játéksorozat kitalálója és megalkotója, Kazunori Yamauchi Silverstone-ban személyesen a tanúja volt annak, hogy milyen fontos szakaszához érkezett el az a célkitûzésünk, hogy egy Grand Turismo játékosból valódi autóversenyzõt neveljünk – mindketten izgalommal várjuk a következõ részt.”

Darren Cox (Nissan Europe) így nyilatkozott: “Lucas, Alex és a csapat elé azt a célt tûztem ki, hogy kerüljenek be az elsõ hat közé, amit – az Aston Martin és a BMW erõs konkurenciája ellenére – túlteljesítettek. Nem szabad, hogy Lucasnak a fejébe szálljon a dicsõség ettõl az eredménytõl, mert még hasonló jó eredményekre kell koncentrálnia az Európa-szerte megrendezendõ további öt verseny-hétvégén is.”

A 2008 májusában létrehozott GT Academy a Nissan és PlayStation® nemzetközi autóversenyzõi vetélkedõje, amelyre Európából toborozták az autóversenyzõ-játék szerelmeseit, hogy tegyék próbára virtuális vezetési ügyességüket, és nyerjék meg az esélyt arra, hogy a valós autóversenyek világában versenyezhessenek.  Ordonez volt a GT Academy elsõ nyertese, ami visszhangos siker volt – most már csak azt kell figyelni, miként folytatódik ez a siker.
A GT Academy-rõl:

[3]A kilenc hónapja tartó GT Academy egy nemzetközi autóvezetési vetélkedõ, amely összekapcsolja a Nissan és a PlayStation® márkák szellemét és ethoszát, és az ultra-realisztikus versenyben egybeolvasztja a video-játékok és az autósport világát.

A GT Academy keretében 12 európai országból 25.000 nevezõ versenyzett, akik a PlayStation® hálózatán, a PS3®-on a Grand Turismo 5 Prologue T–n online futott leggyorsabb körük alapján kerültek be. Országonként a leggyorsabb 20 versenyzõ mérte össze az erejét a nemzeti döntõben, és az itt leggyorsabbak kerültek a nemzetközi döntõbe – a silverstone-i GT Academy-be. Itt 22 versenyzõnek kellett megbirkóznia a fizikai, szellemi és vezetési kihívások egész sorozatával. Ennek részeként odaülhettek a Nissan GT-R volánja mögé, és a végén spanyol Lucas Ordonez (Spain) 2009 januárjában egy Nissan 350Z-vel versenyezhetett a Dubai 24 órás versenyen. További információk: www.gtacademy.eu./Autósoldalak.hu/