Autós hírek: Seat Leon: Afrikai kirándulás


Autóhifi Autosport Bemutató Érdekes Formula 1 Haszonjármû Környezetvédelem Menetpróba, teszt Motorkerékpár Rally Rendezvény/kiállítás Rendõrségi hírek Rövid hírek Technika Traffipax-hírek Tuning Útinfó Vissza


A FIA Túraautó Világbajnokság (World Touring Car Championship; WTCC) sorozata története során elsõ ízben érkezik Marokkóba, ahol immár igen rég, az 1958-as Formula-1 Marokkói Nagydíj alkalmával rendeztek utoljára pontgyûjtõ világbajnoki futamot.

[2]A május 2-3-án megrendezésre kerülõ WTCC-forduló kapcsán így Marokkó ismét a nemzetközi sajtó címlapjaira kerülhet. A mind újabb országokban és kontinenseken megjelenõ versenysorozat e futama különösen komoly kihívást képvisel a SEAT Sport számára, mivel a futamot új, városban kialakított pályán rendezik. A csapat Brazíliában és Mexikóban aratott összesen négy gyõzelmét követõen jelenleg a pilóták és a konstruktõrök bajnokságában egyaránt az élen áll, s nemrég zárta le Magny Cours és Portimao aszfaltcsíkján tartott, a Seat Leon TDI beállításainak fejlesztését szolgáló, széles körû tesztsorozatát.

A szezon harmadik versenyének otthont adó Marrakesh városa mindent megtesz a résztvevõk színvonalas vendéglátása érdekében. A helybéliek Mehdi Bennani marokkói versenyzõért szoríthatnak majd, aki a WTCC-széria elsõ afrikai versenyzõjeként az Exagon csapat SEAT Leon WTCC versenygépével áll rajthoz.

E versenyhétvégén elõször, már az FIA döntése által meghatározott, új ballaszttömegeket alkalmazzák. A rendszer mindegyik márka két leggyorsabb autójának az elmúlt két versenyhétvége edzésein és futamain teljesített gyors köreinek átlagán alapul.

[1]Xavi Serra, a SEAT Sport vezetõ pályamérnöke: „Megítélésünk szerint a pálya vonalvezetése nem jelent hátrányt számunkra, ám még sok a megválaszolatlan kérdés. A városi pályákat gyakorta jellemzik tapadási problémák, emellett e helyszín kifejezett különlegessége, hogy a sorozat egyetlen helyszíneként gyakorlatilag nem tartalmaz nyújtott ívû kanyarokat. Túlnyomórészt ugyanis sikánokkal tarkított egyenesek alkotják, közvetlenül a célegyenes elõtt egyetlen hajtûkanyarral. Minden csapatnak bõven lesz majd dolga az elsõ edzéseken.”

A SEAT minden szurkolójához eljuttatja a WTCC híreit

A SEAT Sport az internet egyik legnépszerûbb kommunikációs csatornája, a Twitter segítségével a marrakeshi hétvégétõl kezdõdõen még szorosabb kapcsolatot kíván kialakítani a versenyrajongókkal. A csapatok hírei, az eredmények és a pilóták nyilatkozatai a www.twitter.com/seatsport címen, a SEAT Sport csatornájáról közvetlenül tölthetõk le a számítógépre vagy a mobiltelefonra./Autósoldalak.hu/