Autós hírek: Leyland: Kitüntetés a királynõtõl!


Autóhifi Autosport Bemutató Érdekes Formula 1 Haszonjármû Környezetvédelem Menetpróba, teszt Motorkerékpár Rally Rendezvény/kiállítás Rendõrségi hírek Rövid hírek Technika Traffipax-hírek Tuning Útinfó Vissza


Bellevue (Washington állam) – A PACCAR UK (Leyland Trucks Limited) a külföldi forgalma jelentõs növeléséért a rangos “Queen’s Award for Enterprise in International Trade” kitüntetésben részesült (a királynõ által a nemzetközi kereskedelemben kiemelkedõ vállalkozásnak adományozott díj). A Leyland ügyvezetõ igazgatója, Jim Summer a következõket nyilatkozta ennek kapcsán: „Nagy megtiszteltetés a Leyland számára, hogy megkapta ezt a komoly kitüntetést, amiért az elmúlt néhány év során több mint 100 százalékkal növelte exportját. Hatalmas elismerése ez dolgozóink elkötelezettségének az iránt, hogy a piacon kapható legjobb minõségû haszonjármûveket alkossák meg.” 2008-ban a Leyland Trucks rekordmennyiségû, 24 000 tehergépkocsit szállított, emellett tovább növelte hatékonyságát és jármûveinek minõségét, mely területeken már eddig is az ágazat legjobbjának számított.”

[2]A PACCAR éves árbevétele az Egyesült Királyságban 1 milliárd GBP. Az Egyesült Királyság haszonjármû-piacán a DAF a vezetõ márka: a 7,5-tõl 40 tonnáig terjedõ kategóriák mind a hat piaci szegmensében 30 százalékos részesedést tudhat magáénak. A lancashire-i Prestonban mûködõ Leyland-gyár az ország egyik legmodernebb gyártólétesítménye. A DAF teljes termékpalettáját– így az LF, CF és XF típusokat – gyártják itt az Egyesült Királyság, Európa, Észak-Amerika és Ázsia piacaira. A PACCAR elnök-vezérigazgatója, Mark Pigott a következõket mondta: „A PACCAR közel harminc éve gyárt haszongépjármûveket az Egyesült Királyságban. A Queen’s Award nagyszerû elismerés vállalatunk dolgozói, ügyfelei, dílerei és beszállítói számára.”A DAF az egyetlen európai teherautógyártó, amely az elmúlt évtized során háromszor nyerte el a nagyra tartott „Év Teherautója” címet.
  
A Leyland számos külföldi piacra is gyártja a DAF CF típusát

[1]A Leyland Trucks elsõként alkalmazta az integrált anyaglogisztikát, valamint a robottechnológiát a jármûvek festésénél, ezen kívül saját teherautó- és furgonfelépítményeket tervezett és gyártott, könnyebben elérhetõvé téve ebben a kategóriában a minõségi termékeket az Egyesült Királyságbeli vásárlók számára. Több kiemelt ügyfél is hasznát látta annak, hogy a Leylanddel közösen tervezték meg a fuvarozási tevékenységükhöz legalkalmasabb, új furgonfelépítményeket.

A PACCAR az egész világon élen jár a csúcsminõségû könnyû-, közép- és nehéz kategóriájú haszongépjármûvek tervezésében, gyártásában és ügyfélszolgálatában, melyeket a cég a Kenworth, Peterbilt és DAF márkanevek alatt forgalmaz. Ezen kívül világszerte nyújt pénzügyi és informatikai szolgáltatásokat, valamint szervízt ügyfelei számára./Autósoldalak.hu/