Autós hírek: Skoda Superb, Yeti: Hét millió autó az új korszakban


Autóhifi Autosport Bemutató Érdekes Formula 1 Haszonjármû Környezetvédelem Menetpróba, teszt Motorkerékpár Rally Rendezvény/kiállítás Rendõrségi hírek Rövid hírek Technika Traffipax-hírek Tuning Útinfó Vissza


A Škoda Favorit volt az a modell, amely széleskörû változást indított el, és egyben elegendõ volt ahhoz is, hogy meggyõzze az új befektetõt. A Favoritot a Škoda 1988-tól 1994-ig, a Škoda Felicia elindulásáig gyártotta. A modell-paletta azóta is folyamatosan bõvül.

[2]A legfõbb változás 1996-ban következett be a Škoda Octavia-val. A nagyszerû ár-érték aránya miatt már akkor kedvelt modell mind a mai napig nagyon népszerû, és a vállalat megtartotta az eredeti változat gyártását Tour néven. A messze legtöbbet értékesített modellt, az Octavia-t, 2004-ben minden tekintetben modernizálták – valamint a kombi, az egyterû és az RS (sport) verziókon kívül, a Škoda Auto elkezdte a Scout gyártását is, mely a Škoda Octavia 4x4-re épül. Négy évvel késõbb, 2008 októberében, a vállalat bemutatta a „ráncfelvarrt” verziót.

A másik kiemelkedõen sikeres modell a Škoda Fabia volt, melyet 1999-ben az 58. Nemzetközi Autókiállításon mutattak be Frankfurtban. A Fabia három verzióban – egyterû, kombi és szedán - volt elérhetõ. A második generációs Fabia teljes mértékben átvette elõdje helyét 2007-ben.

2001-ben a Škoda Auto betört a felsõ-közép kategóriás szegmensbe is a Škoda Superb modelljével, amit 2008-ban fejlesztettek tovább. Az új modell számos, eredeti ötlettel gazdagodott, mint például a „TwinDoor” csomagtartó megoldással.

[1]A Škoda Auto 2006-ban mutatkozott be a kis egyterûek (MPV) között a Škoda Roomsterrel, a 2009-es Genfi Autókiállításon bemutatott Skoda Yeti-vel pedig a szabadidõ autók (SUV) körében is versenybe száll.
 
A Škoda Auto rendszeresen nyer tekintélyes versenyeken, például a Škoda Superbet megválasztották 2009-ben az „Év Autójának”, és megnyerte „Bild am Sonntag” magazin a 2008-as „Arany Kormánykerék” („Golden Steering Wheel”) díját is./Autósoldalak.hu/