Autós hírek: Mitsubishi i MIEV: Partnerségben a hercegséggel!


Autóhifi Autosport Bemutató Érdekes Formula 1 Haszonjármû Környezetvédelem Menetpróba, teszt Motorkerékpár Rally Rendezvény/kiállítás Rendõrségi hírek Rövid hírek Technika Traffipax-hírek Tuning Útinfó Vissza


A Monacói Nagyhercegségben 2008 decemberében lezajlott sikeres tesztprogram után a Monacói Nagyhercegség, a Mitsubishi Motors Corporation, a Mitsubishi Motors Europe B.V. és az MC Automobile (Europe) N.V. – a Mitsubishi Corporation leányvállalata – szándéknyilatkozatot írtak alá a Mitsubishi Motors nulla károsanyag-kibocsátású, elektromos hajtású i MiEV* jármûvének flotta-tesztjérõl a Nagyhercegség területén.
 
[4]A szándéknyilatkozatban minden érintett fél kifejezte elhivatottságát az elektromos hajtású jármûvek népszerûsítése terén, ami véleményük szerint a fenntartható mobilitás eszköze lehet:
Monaco szeretne egy olyan autóparkot felállítani, amely a lehetõ legkevesebb széndioxiddal terheli a környezetet. Szeretné kihasználni az elektromos hajtás elõnyeit, és éllovasa kíván lenni annak a folyamatnak, amelynek során az elektromos hajtású jármûvek világszerte népszerûvé válnak.A Mitsubishi Motors vezetõ szerepet tölt be az elektromos hajtású jármûvek kifejlesztésében, s komoly lehetõségeket lát abban, hogy Monaco az i MiEV partnereként és tesztpiacaként jelenik meg.

Ezért 2009 végétõl egy Mitsubishi i MiEV autópark szolgál majd a monacói kommunális szervezeteknél, például a postahivatalokban, a telefontársaságnál, a parkoló létesítményekben, valamint a Monte Carlo SMB szállodáiban és kaszinóiban.

[2]A cél az autók használatának tanulmányozása napi használat mellett, európai környezetben, valamint a mûszaki alapok finomhangolása és a piaci potenciál felmérése Monacóban, ami értékes tapasztalatokkal járulhat hozzá a balkormányos i MiEV modell közelgõ bevezetõ kampányához.

Emlékeztetõül: a rendkívül sikeres decemberi tesztprogram fénypontja az volt, amikor a Monacói Hercegség uralkodója, II. Albert herceg próbálta ki az autót. Az egyéb kezdeményezések mellett Õfensége, a Monaco Alapítványt is vezetõ II. Albert herceg – aki mélyen elkötelezett környezetünk megóvása érdekében – így nyilatkozott: “Ez a jövõ, s örülök annak, hogy az Önök vállalata továbbhalad ezen az úton. Az autó, amit ma vezettem, alkalmas a mindennapos városi használatra, dinamizmusa kiváló, teljesítménye pedig megfelel az elvárásoknak. Szeretném, ha a közeli jövõben ilyesfajta jármûveket láthatnék Monacóban.”

[1]A jelenleg Japánban, Új-Zélandon, az USA-ban és Európában tesztelt és népszerûsített i MiEV 2009 nyarán jelenik meg Japán piacain. A 2010-es üzleti évben várható európai bevezetéssel párhuzamosan (balkormányos változat) a Mitsubishi Motors több USA-beli piacon is megvizsgálja az i MiEV forgalmazásának lehetõségét.(Autósoldalak.hu)