Autós hírek: BMW S1000 RR: Túl a harmadik futamon


Autóhifi Autosport Bemutató Érdekes Formula 1 Haszonjármû Környezetvédelem Menetpróba, teszt Motorkerékpár Rally Rendezvény/kiállítás Rendõrségi hírek Rövid hírek Technika Traffipax-hírek Tuning Útinfó Vissza


A szoros idõmérõk után a BMW Motorrad Motorsport két versenyzõje, Troy Corser és Ruben Xaus egyaránt az elsõ tízbe kerülést tûzte ki céljának a WSBK hétvégi futamán. A csapat számára azonban nem volt felhõtlen a valenciai hétvége, ugyanis Corser az elsõ verseny elsõ köre után a negyedik helyrõl egy bukás miatt kénytelen volt befejezni a viadalt, míg csapattársa Ruben Xaus a 13. helyen ért célba. A futam második versenyén Troy 15., Ruben pedig a 16. helyezést érte el.

[2]Troy Corser a következõket nyilatkozta a futam után: „Igazán jól rajtoltam az elsõ versenyen és az elsõ kör végén már a negyedik helyen motoroztam, azonban sajnos elestem. A második versenyen szintén észleltem ezeket a gondokat, de szerencsére célba tudtam érni” – mondta el a versenyzõ.

[1]Ruben Xaus a futam után elmondta: „Sajnos a hétvégi eredmény nem tükrözi, hogy mennyire érzem ezt a motort. Úgy gondolom, hogy sokkal több van ebben a gépben, mint amit sikerült kihozni belõle, de egyelõre minden pályán elõször indulunk, és így nehéz eltalálni az S 1000 RR legjobb beállításait” – nyilatkozta Xaus.(Autósoldalak.hu)

A verseny végeredménye:

1. verseny: 1 Haga (J-Ducati), 2 Fabrizio (I-Ducati), 3 Neukirchner (D-Suzuki), 4 Laconi (F-Ducati), 5 Haslam (GB-Honda), 6 Kagayama (J-Suzuki), 13 Ruben Xaus
(E-BMW Motorrad Motorsport), Troy Corser (Aus-BMW Motorrad Motorsport) Nem ért célba

2. verseny: 1 Haga, 2 Spies (USA-Yamaha), 3 Fabrizio, 4 Laconi, 5 Haslam, 6 Checa (E-Honda), 15 Troy Corser (Aus-BMW Motorrad Motorsport), 16 Ruben Xaus (E-BMW Motorrad Motorsport)

Pontok: 1 Haga 135, 2 Spies 95, 3 Neukirchner 65, 4 Fabrizio 60, 5 Haslam 58, 6 Laconi 56, 15 Troy Corser (Aus-BMW Motorrad Motorsport), 17 Ruben Xaus (E-BMW Motorrad Motorsport)