Autós hírek: Új Scania bázis épül Nagykanizsán


Autóhifi Autosport Bemutató Érdekes Formula 1 Haszonjármû Környezetvédelem Menetpróba, teszt Motorkerékpár Rally Rendezvény/kiállítás Rendõrségi hírek Rövid hírek Technika Traffipax-hírek Tuning Útinfó Vissza


Még a kecsegtetõ értékesítési eredményekkel indult és a márkának világszinten rekordbevételt produkáló tavalyi év végén, novemberben kezdõdött el a vadonatúj, zöldmezõs beruházás során megvalósuló Scania márkakereskedés és -szerviz építése Nagykanizsán. Az M7 autópálya országhatárig tartó új szakaszának átadásával a térségben fellendülõ logisztikai ágazat ugyanis indokolttá tette, hogy a Scania ebben a régióban is erõsítse jelenlétét, illetve még közelebb kerüljön meglévõ és leendõ ügyfeleihez.

 

Európai színvonal, egységes arculat

 [2]A közel 700 millió forintos beruházás eredményeként megszületõ létesítmény egy 15 ezer négyzetméteres telekre kerülõ mintegy 1200 négyzetméteres épületet foglal magában. Ezen belül a 890 négyzetméteres mûhelyhez 125 négyzetméteres alkatrészraktár tartozik majd, míg az irodák és a szociális helyiségek alapterülete összesen 180 négyzetmétert tesz ki. Természetesen az új telephely is a Scania szigorú, nemzetközileg egységesített arculati elõírásainak megfelelõen készül el, a márkától megszokott kiváló minõséget és szolgáltatási színvonalat biztosítva.

A szervezetileg a Budapest-Nyugat régióhoz tartozó bázis néhány hónapon belül megnyitja kapuit, így a nyár folyamán már fogadja ügyfeleit, ám a jármûértékesítési tevékenység már most is aktívan folyik e régióban.

A Scania magyarországi szervizhálózatát jelenleg öt saját márkaszerviz és három szerzõdéses partner alkotja, míg az új létesítmény a saját szervizek számát gyarapítja majd.