Autós hírek: Peugeot 407: Éhezõmûvész, elegáns köntösben


Autóhifi Autosport Bemutató Érdekes Formula 1 Haszonjármû Környezetvédelem Menetpróba, teszt Motorkerékpár Rally Rendezvény/kiállítás Rendõrségi hírek Rövid hírek Technika Traffipax-hírek Tuning Útinfó Vissza


Az 1.6 HDi FAP változatokban alkalmazott elektrohidraulikus szervokormány elsõsorban környezetbarát jellegével tûnik ki. A rásegítésrõl elektromos hajtású hidraulikus szivattyú gondoskodik, melynek mûködése igazodik a jármû sebességéhez, a kormányelfordulás sebességéhez és a szervofolyadék hõmérsékletéhez.

[1]A többi 407 modellben is (a hathengeres változatok kivételével) megtalálható elektrohidraulikus szervokormány csökkenti a fogyasztást a hagyományos hidraulikus szervokormányokhoz képest.
Másik elõnye, hogy folyamatosan igazodik a manõverezéshez szükséges erõkifejtéshez, így nagyobb sebesség esetén is igen precíz vezetést biztosít a vezetõnek. Ezen kívül javítja a komfortérzetet, mert kis sebességnél megkönnyíti a manõverezést.

Másik kulcstényezõ: a kibocsátás mérséklése érdekében az 1.6 HDi motort komoly újrakalibrálásnak vetették alá.

A megújult 407 új, 205/60 R16 H méretû, aromás olajoktól mentes Michelin Energy Saver gumiabroncsokat kapott, amelyek jelentõsen csökkentik a súrlódást.

Érdemes megjegyezni, hogy a kilométerenkénti 129 g széndioxid-kibocsátást az áttétel-értékek, a teljesítményszintek és a rugalmassági adatok megváltoztatása nélkül érték el.

[1]Mindez tovább fokozza az Új 407 vonzerejét. Elegáns külsejének köszönhetõen továbbra is kitüntetett helyet foglal el a kategóriában. Legfontosabb erényeinek egyike továbbra is a kiváló úttartás, népszerûségét ezen kívül a remek értéktartásnak, megbízhatóságának és versenyképes karbantartási költségeknek köszönheti. Most még magasabb szinten fogalmazza meg az aktív biztonság, a vezetési öröm és a magas szintû kényelem közötti összhangot. 
Ezeknek az elõnyös tulajdonságoknak köszönhetõ, hogy 2004 óta már több mint 800 ezer Peugeot 407 látott napvilágot. /Autósoldalak.hu/