Autós hírek: Beárazták a briteknél a várva várt Lotus Evorát


Autóhifi Autosport Bemutató Érdekes Formula 1 Haszonjármû Környezetvédelem Menetpróba, teszt Motorkerékpár Rally Rendezvény/kiállítás Rendõrségi hírek Rövid hírek Technika Traffipax-hírek Tuning Útinfó Vissza


Már többször is beszámoltunk a Lotus vadonatúj fejlesztésû sportkocsijáról, melyrõl már egészen sok információ áll rendelkezésünkre, hiszen a gyártó közzétette a négykerekû legfontosabb specifikációit. A legfrissebb hírek alapján már elõre tervezett ára is van az autónak.
Korábban még azt ígérte a Lotus, hogy az Evora alapváltozatáért a szigetországban nem fognak elkérni többet 50 ezer fontnál, ami jelenleg nagyjából 16,3 millió forintnak felel meg. A gyártó be is váltotta ígéretét, hiszen a legolcsóbb Evoráért nem kell leszurkolni többet, mint 47500 font, ami alig több mint 15 millió forint. Ez a verzió viszont meglehetõsen fapados lesz, hiszen a hagyományos 2+2 üléses konfiguráció helyett a vásárlók ezért az összegért csak két ülést kapnak, a maradék helyet pedig csomagjaik tárolására használhatják fel. A 2+2 üléses verzióért nagyjából 800 ezer forintnyi angol fonttal kell majd többet fizetni. A gyártó egyébként bejelentette, hogy az elsõ 450 darab Evora egy limitált induló széria részét képezi, melyek egytõl egyig a 2+2 üléses változatban kerülnek piacra, áruk pedig a bõséges extra felszereltségüknek köszönhetõen átszámítva nagyjából három millió forinttal több lesz az induló 2+2-es verzióénál. Érdekességként szolgálhat, hogy a különleges, limitált Evorák magas áruk ellenére már jórészt elkeltek, hiszen a tervezett 450 darabból a gyártó már 350 példányra felvette a rendelést. A Lotus elmondása szerint a hagyományos keménytetõs változaton kívül két éven belül érkezik egy vászontetõs roadster modell is, sõt, a kényelemorientált vásárlók örömére a brit gyártó mérnökei már dolgoznak egy sportos hangolású automataváltón is.

Forrás: a5.hu