Autós hírek: Renault Mégane RS, Mégane Grandtour, Clio: Genfi premierek


Autóhifi Autosport Bemutató Érdekes Formula 1 Haszonjármû Környezetvédelem Menetpróba, teszt Motorkerékpár Rally Rendezvény/kiállítás Rendõrségi hírek Rövid hírek Technika Traffipax-hírek Tuning Útinfó Vissza


A Genfi Autószalon a Renault lerántja leplet a Renault Clio legújabb 3 és ajtós, valamint Grandtour változatairól. Az új Renault Clio stílusa, kényelme, sokoldalúsága, biztonsági felszerelései és felszereltsége, amelyek a magasabb kategóriákban is megállnák a helyüket, széles és hû vásárlói réteg tetszését nyerheti el világszerte. Ezen felül a különösen prezíc gyártási minõség az egyik legmegbízhatóbb autóvá teszi a kategóriában. A vásárlói igényekre válaszul az új Renault Clio megújult formatervvel, háromféle sportos változattal és Carminat TomTom® navigációs rendszerrel készül, amely az elsõ, teljesen integrált GPS-rendszer 500 euró alatti áron.

Új Clio Renault Sport

[2]Hosszú éveken keresztül a Renault Sport-emblémás ferdehátút a egybehangzó elismeréssel illették a sportos autók rajongói, mint az egyik legjobban teljesítõ, és egyértelmûen a legnagyobb vezetési élményt nyújtó autót a szegmensében. Erre a sikerre építve a Renault a 2009-es Genfi Autószalont válaszotta az új Clio Renault Sport bemutatására. A vásárlói igények minél tökéletesebb kielégítésére a Clio Renault Sport mindjárt kétféle verzióban érkezik:  Luxe (a név piactól függõen változhat) és Cup változattal. 2000 óta a Clio Renault Sport különféle változatai kategóriájuk legkeresettebb autóivá léptek elõ, világszerte több mint 70,000 értékesített modellel. A Clio III Renault Sport erõsségei a karosszéria, a fékrendszer és a kormányzás, amelyek a kitûnõen kapcsolható sebességváltóval együtt kategóriája legélvezetesebben vezethetõ autójává tették, amiben a szakújságírók és az elégedett tulajdonosok is megegyeztek.

Új Mégane család

[6]A Renault Genfet választotta négy új, C-szegmensbe tartozó modelljének debütálásához, amelyek az európai modellválasztékuk alapjául szolgálnak. Ezek a Grand Scénic, Scénic, Mégane Grandtour és a Mégane Renault Sport. Az új Renault Grand Scénic, amely öt- és hétüléses verzióban is kapható lesz, a harmadik tagja az új Mégane családnak a 3- és 5 –ajtós verziókat követõen, és Nyugat-Európában áprilistól kerül a kereskedésekbe. Bevezetését a szintén új Renault Scénic és az új Renault Mégane Grandtour követi júniusban, mielõtt az új Mégane Renault Sport megjelenik a piacon az õsz folyamán.
Kevesebb mint egy év alatt a Renault gyakorlatilag megújítja a teljes kompakt-szegmensbeli kínálatát. Ennek következtében az európai piac egyik legfiatalabb választékát kínálja, ezen felül pedig a legszéleskörûbb európai MPV választékot, nem kevesebb mint hat modellel. Ezek a Renault Modus, a Grand Modus, a Renault Scénic, a Grand Scénic, a Renault Espace és a Grand Espace.

Új Renault Mégane Estate

[5]Az új Mégane család egy olyan taggal bõvült, amely saját egyéniséggel rendelkezik: az új Renault Mégane Grandtourral. Dinamikus, elegáns vonalai tagadhatatlan sportosságot kölcsönöznek neki anélkül, hogy ez rontana praktikus kiképzésén és óriási rakodófelületein.
Az új Renault Mégane Grandtour számos high-tech felszerelést tartalmaz, köztük a Carminat TomTom® integrált navigációs rendszert, hihetetlen, 500 euró alatti árral.
Az új Renault Mégane 5 ajtós változatához képest a megnövelt tengelytáv és a nagyobb hátsó túlnyúlás további helyet szabadított fel az utasok számára, valamint nagyobb csomagteret is ereményezett. Az új Renault Mégane Grandtour olyan erõforrásokkal kapható, amelyek erõteljesek, ugyanakkor környezetkímélõk is egyszerre, köztük az új TCe 130 benzinmotorral

Új Renault Scenic

[4]Az új Mégane 3- és 5-ajtós változatainak megjelenését követõen a Renault tavasszal tovább bõvíti a kínálatát az új Grand Scénic bemutatásával, amelyet késõbb az új Scénic követ.
A Scénic I és Scénic II sikerére alapozva, és egyben a példa nélküli tapasztalatai felhasználásával a felhasználóbarát, tágas és kényelmes autók megalkotásában, a Renault magabiztosan mutatja be a kompakt MPV szegmens meghatározó modelljeit, az új Grand Scénic-et (öt- és hétajtós változatban) és az új Scénic-et (ötajtós).
Az új Renault Scénic és az új Renault Grand Scénic dinamikus, egyedi formatervvel rendelkezik, míg tágas utasterük, kényelem-központú kialakításuk, ötletes rakhelyeik és high-tech felszereléseik új mérföldkövet jelentenek az osztályukban.

250 lóerõnyi élvezet

[8]A Renault hosszú sportmodelljeinek listáján a legújabb darab az új Mégane Renault Sport, amely lélegzetelállító teljesítményével és kezelhetõségével emelkedik ki. 250 lóerõs motorja, összetéveszthetetlen sportkupés elemei és kétféle alváza (\'Sport\' és \'Cup\', önzáró differenciálmûvel) egyértelmû jelei annak, hogy a az új Mégane Renault Sport a legextrémebb igényeknek is megfelel.
A Mégane F1 Team R26 és a Mégane R26.R után az új Mégane Renault Sport is maradéktalanul profitált a Renault Sport Technologies évtizedes tapasztalataiból a sportos szériamodellek építése terén. 

Nulla szennyezõanyag kibocsájtás

[7]A Renault régóta tartó elkötelezettsége a CO2 kibocsátás csökkentésére 2008 ismét az elsõ háromba juttatta Európa legkörnyezethatékonyabban mûködõ autógyártói között.
A vállalat Európában értékesített autóinak 60%-a (Renault és Dacia) 2008-ban kevesebb mint 140 g/km CO2 kibocsátást produkált (a 2007-es 48%-hoz képest). Mi több, az értékesített jármûvek 20%-a (Renault és Dacia) még a 120 g/km CO2 kibocsátási érték alatt is maradt.
Ugyanakkor a Renault aktívan keresi az alternatív megoldásokat a CO2 kibocsátás teljes visszaszorítására az elektromos jármûvek fejlesztésével.
A Z.E. Concept (Zéró Kibocsátási Koncepció) hûen tükrözi a Renault elképzelését az elektromos jármûvekrõl, ami egy hatékony, egyszerûen használható zéró-emissziós autót. Az új Renault Kangoo be bop-on alapuló Z.E. Concept mögött rejlõ elgondolás egy olyan elektromos autó, amely a minimálisra csökkenti az energia-felhasználást, ugyanakkor nem mondd le számos kényelemi felszerelésrõl sem./Autósoldalak.hu/