Autós hírek: Egyetlen komoly ajánlat sem érkezett a Honda F1-es csapatára


Autóhifi Autosport Bemutató Érdekes Formula 1 Haszonjármû Környezetvédelem Menetpróba, teszt Motorkerékpár Rally Rendezvény/kiállítás Rendõrségi hírek Rövid hírek Technika Traffipax-hírek Tuning Útinfó Vissza


Két és fél hónapon keresztül próbált meg vevõt találni az autógyártó a csapatra, ám nem járt sikerrel. Legutóbb a Virgin cégcsoport elnökét említették mint lehetséges vásárlót, ám Richard Branson csak bizonyos feltételekkel vásárolta volna meg az istállót.

Fukui egy sajtótájékoztatón elmondta, a december eleje óta eltelt idõszakban több érdeklõvel tárgyaltak, kaptak is ajánlatokat, ám a valódi vevõt nem látják közöttük.

„Több jelölt is érdeklõdött az istálló iránt, de igazán komoly vevõ egy sem akadt. A csapat eladása a vártnál sokkal nehezebb” – fogalmazott a japán üzletember.

Mindez csak alátámasztja Bernie Ecclestone hétvégi nyilatkozatát, amely szerint a Honda két vezetõjének, Nick Frynak és Ross Brawnnak el kellett volna fogadnia az általa kínált százmillió dollárt, hogy abból vásárolják meg a csapat rájuk esõ részét.

„El kellett volna fogadniuk az ajánlatomat, de õk inkább maguk próbálják megoldani a vevõ megtalálását. Imádkozhatunk, mást nem igazán tehetünk” – mondta Bernie Ecclestone, miután a Honda istálló két vezetõje nem fogadta el ajánlatát.

Az egykoron Hondának nevezett istállónak további nehézséget okoz, hogy a Mercedes által kikötött határidõ is lejár ma este. A stuttgartiak adnának motorokat az angliai Brackleyben székelõ istállónak.

Ha azonban a Honda ma éjfélig nem jelzi a németeknek, hogy szüksége van a Mercedes erõforrásaira, a stuttgartiak visszalépnek az üzletkötés lehetõségétõl, és nem adják motorjaikat az angoloknak. Ha pedig ez bekövetkezik, minden bizonnyal befellegzett az istállónak. (Autolabor.hu)