Autós hírek: Chevrolet Lacetti, Cruze, Epica: A jövõ formábahozása


Autóhifi Autosport Bemutató Érdekes Formula 1 Haszonjármû Környezetvédelem Menetpróba, teszt Motorkerékpár Rally Rendezvény/kiállítás Rendõrségi hírek Rövid hírek Technika Traffipax-hírek Tuning Útinfó Vissza


[2]Négy évvel a márka sikeres európai bemutatkozása után a Chevrolet létrehozott egy különleges, interaktív felületet azért, hogy teljeskörûen bemutathassa a márkához tartozó dizájnnyelvet, beleértve a formanyelv általános jellemzõit, a koncepció autók világát, és azt az egész világon átívelõ csapatmunkát, ami a Chevrolet design megteremtése mögött áll.
A www.chevroletdesign.com széleskörû betekintést nyújt a Chevrolet megújult formavilágába. Természetesen az sem véletlen, hogy az oldalt akkor hozták létre, amikor két teljesen új globális Chevrolet modell, a Cruze és a Spark megjelenik a piacon.

[1]Az oldal látogatói részletes információt kapnak arról, hogy milyen kihívásokkal kell szembenéznie a formatervezõknek, amikor globális autót terveznek. Bepillantást nyerhetnek abba a nemzetközi szintû együttmûködésbe, amely lehetõvé teszi egy egész világon piacra kerülõ autó kifejlesztését. Továbbá az oldal kitér arra is, hogy milyen módon lehet biztosítani elsõ pillantásra felismerhetõ, össze nem téveszthetõ formajegyekkel, hogy egy Chevrolet összetéveszthetetlenül Chevrolet legyen.

A weboldal kitér arra is, hogy milyen fontos szerepet játszik a megfelelõ design az autózás környezetkímélõbbé tételében. Hiszen nemcsak a megfelelõ technológia, hanem az alkalmazott design is jelentõsen elõsegítheti a környezetbarát autógyártást, például az felhasznált anyagok minõségével vagy a formatervek aerodinamikai jellemzõivel.
Az oldalra látogatók lehetõséget kapnak a Chevrolet legújabb koncepció modelljeihez kapcsolódó vizuális anyagok megtekintésére, beleértve ebbe a videókat, fotókat és vázlatrajzokat is. Az oldalon található egy interaktív naptár is a Chevrolet legfontosabb eseményeirõl, melynek bejegyzései más Chevrolet oldalakra, illetve hírportálokra és blog portálokra mutatnak.

[3]'Az oldal létrehozásával a Chevrolet célja az volt, hogy bemutathassa új formavilágát és jövõbeli terveit az embereknek' - mondta Wayne Brannon, Chevrolet Europe igazgatója.  'Az oldal informatív és szórakoztató, mindenkinek hasznos és érdekes lehet, aki érdeklõdik a design világa iránt. A jelenlegi webes felület azonban csak a kezdet: a Chevrolet tervei közt szerepel az oldal további bõvítése, hogy ezáltal még több érdekes, designhoz kapcsolódó információnak tudjon helyt adni./Autósoldalak.hu/

A Chevrolet design oldala: www.chevroletdesign.com

A Chevrolet európai design pályázata: http://www.youngcreativechevrolet.eu/2009/