Autós hírek: Skoda Fabia Scout: Genfben debütál


Autóhifi Autosport Bemutató Érdekes Formula 1 Haszonjármû Környezetvédelem Menetpróba, teszt Motorkerékpár Rally Rendezvény/kiállítás Rendõrségi hírek Rövid hírek Technika Traffipax-hírek Tuning Útinfó Vissza


A Škoda Auto bemutatja a premierjét a Genfi Autószalonon tartó Fabia Scout elsõ fotóit. Az új Scout-modell formai nyelvezete az egyéni megjelenés, illetve a külsõ kiegészítõk révén igen stílusos, újszerû fellépést kölcsönöz az autó számára. A Fabia Scout új, érzelmekben gazdag karakterrel gazdagítja a kisautók szegmensét, ahol gyakorta leginkább a funkcionalitás és a gazdaságosság dominál. A speciális lökhárítóinak és mûanyag kiegészítõ elemeinek köszönhetõen a praktikus kombi új változatát kifejezetten robusztus vonások jellemzik. A Fabia Scout kifejezõ karakterét a karosszéria oldalsó védõborításai és az ezüstszínû tetõsínek hangsúlyozzák.

[2]Az új Fabia Scout számára négyféle erõforrás áll rendelkezésre. Az 1,4 literes, 63 kW (86 LE) teljesítményû és 100 kilométerenként 6,5 liter üzemanyag-fogyasztású benzines, valamint az 1,6 literes, 77 kW (105 LE) teljesítményt kínáló, 100 kilométerre átlagosan 6,9 liter üzemanyagot igénylõ ugyancsak Otto-motor egyaránt hatfokozatú manuális sebességváltóval jelenik meg a palettán. A dízelek választékában az 1,4 literes, 59 kW (80 LE) teljesítményû és 100 kilométerenként 4,6 liter hajtóanyag-fogyasztású konstrukció, illetve az 1,9 literes, 77kW (105 LE) teljesítményt produkáló, 100 kilométerenként átlagosan 4,9 liter gázolajat fogyasztó csúcs-aggregát szerepel. Mindkét dízel erõforrás részecskeszûrõvel is rendelhetõ.

A belsõ tér stílusát a kifejezetten e designsorozat számára tervezett kárpitanyagok határozzák meg. A szõnyegeket „Scout” felirat díszíti, akárcsak az autó hátulját. A pedálokat a fokozott igénybevételre csúszásgátló gumielemekkel kiegészített, rozsdamentes acélborítással látták el.

[3]A Fabia Scout a külön e modell számára tervezett „Arktos” könnyûfém keréktárcsákkal készül, amelybõl a vásárlók a 16-colos méret helyett a nagyobb, 17-colos változatot is rendelhetik. A Fabia Scout mindezeken túl kanyarodófényként is mûködõ ködfényszóróiról és színezett üvegeirõl ismerhetõ fel.

Az újdonság várhatóan nyáron érkezik a kereskedõkhöz, tovább bõvítve a vásárlók körében nagy népszerûségnek örvendõ Scout designsorozat kínálatát./Autóoldalak.hu/