Autós hírek: Opel Insignia: Díjat kapott a tervezõ


Autóhifi Autosport Bemutató Érdekes Formula 1 Haszonjármû Környezetvédelem Menetpróba, teszt Motorkerékpár Rally Rendezvény/kiállítás Rendõrségi hírek Rövid hírek Technika Traffipax-hírek Tuning Útinfó Vissza


Mark Adams, a GM Europe designért felelõs alelnöke kapta az új Opel Insignia formatervének kidolgozásáért az AUTOBEST nemzetközi bírálóbizottságtól a 'DESIGNBEST 2009' díjat. A trófeát 2009. január 29-én este, ünnepélyes díjátadó keretében adta át a zsûri török tagja, Okan Altan Isztanbulban.

[1]A tizenöt országból ugyanennyi tagot számláló zsûri külön elismerését fejezte ki Adamsnek és rüsselsheimi csapatának az új Insignia „a szobrászmûvészetet németes precizitással ötvözõ' formavilágának megteremtéséért. Ez az új, dinamikát sugárzó formavilág folytatódik az Opel márka új modelljeiben is, elsõként a még idén megjelenõ új Astra nemzedékben.

Az AUTOBEST az egyetlen olyan nemzetközi, független szervezet, amely a középkategóriás modellek vásárlói közönségébe tartozókat segíti a legjobb vásárlási döntés meghozatalában. A zsûri tagjait Közép- és Kelet-Európából választják, összességében több mint 300 millió fõs virtuális piacot reprezentálnak.

'Nagyon büszke vagyok rá, hogy a teljes GM Europe Design csapat nevében átvehetem ezt a díjat,' mondta Adams. 'Ez a gesztus újabb megerõsítése annak, hogy az Opel jó úton halad a kiváló minõségû, markáns, dinamikus, mégis megfizethetõ autók elõállításában.'

[3]A megkapó formájú és élvonalbeli technikájú Opel Insignia szedán-, lejtõshátú- és kombi-karosszériával készül. Eleganciáját az egymásba szoborszerûen átfolyó felületek és az éles vonalak kontrasztja adja. Belül az uralkodó szárny-motívum szinte körülöleli az utasokat, hívogatóan barátságos légkört teremtve. Kívülrõl azonnal felismerhetõvé teszi a jellegzetes szárny-alakú lámpa és az oldalfalba mélyített pengealak.

A kupészerû tetõvonal jóvoltából kivételesen áramvonalas az autó, amelynek alaktényezõje mindössze 0.27. Ez természetesen nemcsak a dinamika és a csendes futás szempontjából elõnyös, hanem csökkenti a fogyasztást is.

[2]Mark Adams 2007. június 1. óta a GM Europe designért felelõs alelnöke, ezt megelõzõen 2002-tõl a külsõ design kialakításáért felelõs szervezetet irányította. Az õ hatáskörébe tartozik az Opel, a Vauxhall és a Saab márkák formavilágának kialakítása./Autósoldalak.hu/