Autós hírek: Talmácsi a második napon már a leggyorsabb volt Valenciában


Autóhifi Autosport Bemutató Érdekes Formula 1 Haszonjármû Környezetvédelem Menetpróba, teszt Motorkerékpár Rally Rendezvény/kiállítás Rendõrségi hírek Rövid hírek Technika Traffipax-hírek Tuning Útinfó Vissza


Talmácsi Gábor nagyszerûen zárta a valencia tesztelés második napját: 1:38.089 perces idõvel végzett az élen a már száraz körülmények között megtartott tesztelésen.

A magyar motoros teljesítménye azért is kiváló, mivel az aszfalt hõmérséklete 10 fokkal hidegebb volt az optimálisnál, Talma mégis nagyszerû idõeredményt ért el a vasárnap 11 és 14 óra közötti körözés során, amely után nem sokkal eleredt az esõ.

„Szerencsénk volt, hogy csak délután kezdett esni az esõ, hiszen így minden, számunkra még kérdéses beállítást megoldottunk – mondta Talma. – Talán még ennél is tudtam volna gyorsabb lenni, ha az utolsó körben nem kezd esni, de ezzel az eredménnyel is nagyon elégedett vagyok. Mióta a 250 cc-s géposztályban tesztelek nem csak a mai, hanem az eddigi próbák leggyorsabb idejét futottam az új motorral. Így kapcsolatunk arra is megérett, hogy ne csak egy RSA 250 legyen, hanem eddigi szokásainkhoz híven nevet válasszak neki, ami, természetesen csakis nõi név lehet. A döntést a csapattal közösen hoztuk meg, a név pedig már fel is került a motorra: Viktória, azaz Viki. Nem véletlen a választás, hiszen a szó eredeti jelentése gyõzelem, aminek az erejében nemcsak bízom, de hiszek is.”

A napot a második helyen záró Alvaro Bautista nem lehetett boldog, mivel nagyot esett, és valószínûleg eltörött a kulcscsontja.

A mai nap eredményei:
1. TALMÁCSI Gábor 1:38:089 33 kör
2. Alvaro BAUTISTA 1:38:170 18 kör
3. Mike DiMEGLIO 1:38:374 29 kör
4. Alex BALDOLINI 1:39:246 20 kör
5. Héctor FAUBEL 1:39:451 21 kör

Forrás: Nemzeti Sport Online