Autós hírek: Befejezik a Honda S2000 gyártását


Autóhifi Autosport Bemutató Érdekes Formula 1 Haszonjármû Környezetvédelem Menetpróba, teszt Motorkerékpár Rally Rendezvény/kiállítás Rendõrségi hírek Rövid hírek Technika Traffipax-hírek Tuning Útinfó Vissza


Most már hivatalosan is bejelentették, hogy ez év végén leállítják a Honda S2000 gyártását. A Honda egyébként a gazdasági válság hatására teljesen elhagyja a sportos rétegmodelljeit és azok fejlesztését is hibernálta. Miután kiszálltak a Forma-1-bõl, bejelentették, hogy leállítják az NSX projektet, most pedig a kínálatuk egyetlen vérbeli sportkocsijától is elbúcsúznak.

Az S2000 gyártását 1999-ben kezdték meg, és a modell lényeges módosítások nélkül élte meg a tíz éves kort. Még ma is csúcstechnológiának számító kétüléses roadster a Honda 50. születésnapja alkalmából mutatkozott be, mint egy limitált példányszámú sorozat. A kocsi különlegessége a kétliteres (késõbb 2,2 literre módosított) motor, ami 240 lóerõt teljesített, ezzel a világ egyik legjobb literenkénti teljesítménnyel rendelkezõ szériagyártású szívómotorja lett.

Forrás: Autolabor.hu