Autós hírek: Scania teherautók: Sífutás támogatás


Autóhifi Autosport Bemutató Érdekes Formula 1 Haszonjármû Környezetvédelem Menetpróba, teszt Motorkerékpár Rally Rendezvény/kiállítás Rendõrségi hírek Rövid hírek Technika Traffipax-hírek Tuning Útinfó Vissza


A svéd sífutócsapat világversenyeken való szereplését egy különleges Scania kamion segíti. A jármû kifejezetten a csapat számára készült, mely elsõsorban az eszközök praktikus és biztonságos szállítására szolgál, emellett a versenyek elõtti felkészülések otthona is. Az egyedi kamion átadásával egy idõben egy kétéves szponzorációs szerzõdést írt alá a Scania a svéd nemzeti sífutó válogatottal.

[1]A nehéztehergépjármû ugyan speciális célra készült, de teljesen szabványos alkotóelemekbõl áll. A kocsi nem csak amiatt feltûnõ, hogy a svéd nemzeti zászló színeibe öltöztették, hanem a szokatlanul hosszú négyajtós Scania CrewCab fülke miatt is, amely hétköznapi alkalmazások esetén ideális választás például tûzoltóknak, számos férõhelye révén. A több mint három méter hosszú beltérben hét ülés és két hálóhely található. A maximális komfortérzetet továbbá hûtõszekrény, mikrosütõ és kávéfõzõ biztosítja.

A teherautó felépítményének területe közel húsz négyzetméter. Ebben számtalan tárolórekesz áll rendelkezésre a sílécek waxolásához szükséges és egyéb eszközök elhelyezésére. A munkaasztalok úgy lettek kialakítva, hogy akár hét technikus is kényelmesen együtt dolgozhasson a felszerelés csúcsformába hozásán. Ezen túl a felépítményre még egy külsõ tároló van szerelve, ahol négyszáz pár síléc is elfér.

[2]Ha ez a Scania kamion olyan helyre tévedne, ahol nem tud rákapcsolódni az elektromos hálózatra, akkor se maradna elektromosság, azaz világítás, fûtés és légkondicionálás nélkül, hiszen ezekrõl egy saját generátor segítségével képes gondoskodni.

A svéd sífutócsapat vezetõje, Gunde Svan, olimpiai aranyérmes sífutó elmondta: „A Scania fejlesztése révén a svéd csapat a világ legjobb szervizhátterével rendelkezik. Remélhetõleg még jó pár év eltelik, mire a versenytársaink felismerik az ebben rejlõ elõnyöket és lemásolják ezt a kiváló koncepciót.”

Erik Ljungberg, a Scania vállalati kapcsolatokért felelõs alelnöke elmondta: „Ahhoz, hogy a versenycsapat a legjobb teljesítményt nyújthassa, a megfelelõ háttér elengedhetetlen. A kitûnõ szervizhálózat ugyanannyira fontos a legjobb svéd síelõknek, mint a Scania ügyfeleinek.” /Autósoldalak.hu/