Autós hírek: Opel Ampere: Preimer Genfben


Autóhifi Autosport Bemutató Érdekes Formula 1 Haszonjármû Környezetvédelem Menetpróba, teszt Motorkerékpár Rally Rendezvény/kiállítás Rendõrségi hírek Rövid hírek Technika Traffipax-hírek Tuning Útinfó Vissza


Az Opel bejelentette, hogy Ampera a neve forradalmi, kiterjesztett hatótávú villanyautójának. Az ötajtós, négyüléses Opel Amperáról a 2009-es Genfi Autószalonon (március 5-15) hullik le a lepel.
[1]'Az Amperával elsõ európai gyártóként kínálja vevõinek a több száz kilométeres, megállás nélküli villanyautózás lehetõségét az Opel,' mondta Alain Visser, a GM Europe marketing-vezetõje.
A úttörõ elektromos hajtásrendszere, a Voltec, eltérõen mûködik a többi fejlett megoldástól. Rövid, maximum 60 kilométeres úton kizárólag a normál 220 voltos konnektorról feltölthetõ lítiumion-akkumulátorban tárolt energiával halad az autó, nagyobb távolságot a kis belsõégésû motorral fejlesztett áram tesz lehetõvé.
Az Ampera nagyszerûen illik a legtöbb európai autós mindennapi utazási szokásaihoz. A német autósok 80 százaléka például kevesebbet megy naponta 50 kilométernél.
További információk az Opel Amperáról március 3.-án, a Genfi Szalonon jelennek meg./Autóoldalak.hu/