Autós hírek: VW BlueSport széria?


Autóhifi Autosport Bemutató Érdekes Formula 1 Haszonjármû Környezetvédelem Menetpróba, teszt Motorkerékpár Rally Rendezvény/kiállítás Rendõrségi hírek Rövid hírek Technika Traffipax-hírek Tuning Útinfó Vissza


A Volkwagen vezetése meglepõ módon nem zárkózik el a takarékos középmotoros roadster gyártásától, még annak ellenére sem, hogy ehhez teljesen új platformot kéne fejleszteniük, hiszen a cégcsoportnak jelenleg nincs olyan padlólemeze, amire ilyen autót lehetne építeni.

Noha ott van a Lamborghini, de annak mûszaki alapjait nem lenne okos döntés ilyen célra használni, hiszen az olasz márka modelljei jóval magasabb kategóriához tartoznak. A jelenlegi tudás szerint 70%-os valószínûséggel rábólint a cégvezetés a BlueSport gyártására.

Ahhoz, hogy ne legyen veszteséges a típus az szükséges, hogy a VW csoport többi márkája, például az Audi és a Seat is elkészítse a saját középmotoros sportkocsiját.

Egyes pletykák szerint még az is elképzelhetõ, hogy az új platformot a Porsche is felhasználná, például a Boxster/Cayman páros utódjának kifejlesztéséhez.