Autós hírek: Audi Sportback tanulmány


Autóhifi Autosport Bemutató Érdekes Formula 1 Haszonjármû Környezetvédelem Menetpróba, teszt Motorkerékpár Rally Rendezvény/kiállítás Rendõrségi hírek Rövid hírek Technika Traffipax-hírek Tuning Útinfó Vissza


Audi Sportback névre hallgat a 2010-ben érkezõ A7 tanulmánya.

Az Audi már pár éve fejleszti az A8 alapjaira épülõ négyajtó kupét, ami a Mercedes CLS-re lesz a megkésett ingolstadti válasz. A Sportback tanulmány 4950 milliméteres hosszával, 1930 milliméteres szélességével és csupán 1400 milliméteres magasságával beillik a bálnák közé, formája viszont teljesen egyedi.

A detroiti tanulmány orrában egy háromliteres V6-os TDI lapul, ami már most teljesíti a 2014-ben érvénybe lépõ Euro6-os normákat. A fogyasztása a gyári érték szerint 5,9 liter, miközben a motor 225 lóerõs és 550Nm csúcsnyomatékú. A motorhoz egy hétfokozatú duplakuplungos váltó csatlakozik.

A közel 1,8 tonnás, 0,3-as légellenállási együtthatóval rendelkezõ kupé így álló helyzetbõl kevesebb, mint hét másodperc alatt gyorsít 100 kilométer/órás tempóra, csúcssebessége pedig eléri a 245 kilométer/órát.

Az Audi a Sportback 21 colos kerekei mögé a nagy teljesítményhez illeszkedõ, 380, illetve 356 mm átmérõjû karbon-kerámia kompozit féktárcsákat és hatdugattyús, alumínium féknyergeket szerelt.

A tervek szerint az Audi A7 2010-re készül el, ám egyre többen pletykálnak arról, hogy ennek a fejlesztését is meg fogja fúrni a világgazdasági válság. Kár lenne érte, mert kevés ennyire ígéretes tanulmányt látni.